Beebox Willem & Drees ervaring
0

Willem & Drees ervaring en review.

Na de vorige reviews die ik heb geschreven vond ik het tijd om eens helemaal wat anders te gaan doen, laten we deze keer eens een biologische maaltijdbox testen was de gedachte. Voor een biologische maaltijdbox kom je dan al snel uit bij Willem & Drees (voorheen Beebox), deze is namelijk de enige aanbieder van biologische boxen en ook de enige EKO en SKAL gecertificeerde maaltijdbox aanbieder op de markt. Biologischer kan dus niet. Biologische producten en duurzaam ondernemen staan hoog in het vaandel bij Willem & Drees en daarom vanuit ons ook extra plus punten natuurlijk.

Mijn Willem & Drees ervaring.

Maar daarmee is niet alles gezegd, de belangrijkste vraag is natuurlijk of de maaltijdbox goed is? zijn de producten echt biologisch? en zijn de recepten lekker en makkelijk te maken? Dit soort vragen en meer gaan we beantwoorden in deze review met onze Willem & Drees ervaring.

Willem & Drees bestellen.

Om de Willem & Drees te reviewen moeten we hem eerst thuis ontvangen door hem te bestellen, het bestellen via de website ging heel goed, nadat wij onze keuze hebben laten vallen op de Box Extra voor 2 personen. We wouden de Willem & Drees met volle overtuiging ervaren en daarom kozen wij voor deze erg complete box waarin ook een Brood van Le Perron bij zat en Biologische appelsap.  In een paar simpele klikken konden we de box  bestellen. De betaling liep heel soepel via iDeal en de box was besteld, nu was het wachten tot Donderdag, dat is de dag dat Willem & Drees z,n boxen uitlevert.

De bezorging.

Beebox review

De Willem & Drees recepten vind je online.

2 dagen voor de bezorging kreeg ik nog heel netjes een email van onze Willem & Drees ondernemer Kristel Seinen, ze mailde dat de box vol met heerlijke seizoensproducten a.s. Donderdag bezorgd zou worden tussen 17 en 21 uur. Kristel vroeg mij ook, indien ik niet thuis was waar ze dan de box kon achter laten, wel zo makkelijk als je toch nog even wat moet doen, dan zou je eventueel de box bij je buren kunnen laten afleveren of bijvoorbeeld in de tuin laten zetten als je die mogelijkheid hebt. In mijn geval was ik gewoon thuis en kon ik de maaltijdbox zelf aannemen die dag.

Wat ik ook netjes vond in de mail, was dat ze duidelijk maakte dat er in verband met het duurzaamheid beleid van Willem & Drees geen recepten in de box zouden zitten, deze recepten kon ik gewoon op de website van Willem & Drees vinden. Mocht ik ze alsnog liever in een geprinte versie willen hebben dan kon ik ze zelf via de website heel makkelijk uitprinten, maar omdat ik in de visie en vibe van Willem & Drees wou blijven koos ik ervoor om gewoon m,n laptop naast me neer te zetten in de keuken en daar dan de recepten vanaf te lezen.

Donderdag avond zo rond 18:30 ging de bel en ja hoor daar was hij dan, de Willem & Drees bezorger stelde zich nog netjes voor en overhandigde mij de box.

Beebox ervaringBeebox ervaringBeebox ervaringBeebox ervaring

Beebox bestellen en meer informatie  

In de Willem & Drees.

Er waren 2 dingen die mij meteen opvielen aan deze box, het eerste was dat de box zo ontzettend goed gevuld was met allerlei verschillende hele gezonde producten, daarnaast een niet te missen feit, dat deze maaltijdbox eigenlijk een krat is, die ze elke week mee terug nemen en je dus geen afval hebt legde de bezorger mij uit.

Het krat was goed gevuld, er zat echt van alles in, zo zat er een ambachtelijk volkoren brood in van Le Perron dat we zelf moesten afbakken, heerlijk voor het ontbijt dacht ik meteen. Er zat een fles 100% pure biologische appelsap in van William Pouw. Een pompoen, Chinese kool, prei, Texelse zilte aardappelen, appels, eieren, uien, runderworst van Gras Grazers, makreel en zo kan ik nog wel even door gaan.

Al met al een goed gevuld krat met heerlijke pure seizoens-producten uit eigen land, en allemaal biologisch! Ik voelde me al meteen een stuk gezonder en dan had ik nog niks gegeten 😉

De Gerechten van deze week.

3 gerechten voor 2 personen heb ik besteld, wij zijn een gezin van 4 personen, 2 volwassenen en 2 kinderen van 4 en 6, we hadden het idee dat de gerechten voor 2 personen wel voldoende zouden zijn.

Hollandse Foe Yong Hai met Chinese Kool.

Voor het eerste gerecht hadden we bedacht om de Hollandse Foe Yong Hai te gaan eten, echter kregen wij op die dag visite die ook bleef eten en waren we dus genoodzaakt om een oplossing te vinden om dit gerecht wat wij in de eerste instantie voor 2 personen hadden besteld te gaan verdubbelen naar 4 personen. Na nog eens goed te hebben gekeken kwamen we al snel tot de conclusie dat het misschien wel ging lukken om met 4 volwassenen en 3 kinderen hiervan te eten, tenslotte hadden we wat brood voor de kinderen erbij bedacht.

Tot mijn grote verbazing was dit gerecht meer dan voldoende om met z,n allen van te eten, ik moet wel eerlijk erbij zeggen dat we er stokbrood bij hadden gedaan met wat smeersel voor de kinderen. Maar deze portie Foe Yong Hai was zo flink dat we er van over hielden en er de volgende dag een Quiche van hebben gemaakt. Zie foto voor het bewijs 🙂

Al met al was dit gerecht lekker, niet een van mijn favorieten maar wel erg gezond, heel erg voedingsrijk door de pure producten die erin zaten en het hoge groente gehalte. Dit was trouwens een echt vegetarisch gerecht en ondanks ik niet vegetarisch ben vond ik het wel lekker.

Beebox ervaring Beebox ervaring Willem & Drees ervaring Beebox ervaring Willem & Drees ervaring Beebox ervaring Beebox ervaring Willem & Drees ervaring

Texelse Aardappelsalade met Venkel en Makreel.

De 2e dag stond de Texelse Aardappelsalade met Venkel en Makreel op het menu, aangezien Makreel mijn favoriete vis soort is werd ik natuurlijk al erg enthousiast hiervan, in dit geval kwam de Makreel ook nog eens van Visrokerij Meij uit Volendam. Misschien geloof je het niet maar ook deze dag kregen we een vriendin op bezoek die bleef eten en hebben we ook van dit gerecht met 3 volwassenen en 2 kinderen gegeten. In dit geval hielden we niets over van het gerecht en zat ik ook niet vol maar iedereen kon gewoon genieten van een normale portie op z,n bord. Waarschijnlijk hadden we dus wel wat over gehouden als de visite er niet was geweest. De porties zijn tot nu toe ruim voldoende gebleken, zeker als je erbij stil staat dat deze box voor 2 personen bedoeld is.

Het gerecht was leuk en lekker om te maken, de Makreel was zo zacht dat hij makkelijk met me meewerkte tijdens het schoonmaken en ontvellen. De aardappeltjes waren erg rijk van smaak en de venkel wat net naar drop smaakt, ik blijf dat grappig vinden smaakte ook erg lekker. Wederom een gezond gerecht dat door middel van de duidelijke instructies op de Willem & Drees website makkelijk te maken was.

Beebox ervaring Beebox ervaring Beebox ervaring Beebox ervaring Beebox ervaring Willem & Drees ervaring Beebox ervaring Beebox ervaring

Pompoen Risotto met worst van Gras grazers.

Het eind van ons Willem & Drees avontuur is aangebroken met dit 3e en laatste gerecht uit deze maaltijdbox. Het zal je misschien verbazen maar deze keer hadden we geen extra eters, nee geen visite gewoon met z,n 4en aan tafel als gezin met deze keer de Pompoen Risotto met worst van Gras Grazers. Dit gerecht zou voor 2 personen genoeg geweest zijn maar omdat wij er met z,n 4en van hebben gegeten waren de porties op de borden een beetje aan de kleine kant. De Pompoen Risotto was naar mijn mening echt heerlijk, ik hou van pompoen en helemaal wanneer dit ook nog eens uit de oven komt. De gort die als Risotto diende was ook erg smaakvol met een bite. Over de worst zou ik niet echt naar huis willen schrijven maar dat ligt waarschijnlijk echt aan mij omdat ik gewoon geen biologisch eten gewend ben, mijn kinderen vonden de worst daarentegen wel erg lekker.

Al met al waren alle gerechten makkelijk te maken, ze verschilde qua portie grootte wel van elkaar zoals je hierboven goed kunt lezen, de gerechten waren puur en gezond. mijn favoriete gerecht was de Texelse aardappelsalade met Venkel en Makreel gevolgd door de Risotto met Pompoen.

Beebox review Beebox review Beebox review Beebox review Beebox review Beebox review Willem & Drees review Beebox review

Het bereiden van de gerechten.

Beebox review

Biologische producten altijd goed wassen.

Het bereiden van de recepten was ook erg vermakelijk en inspirerend, omdat je met veel natuurlijke verse producten werkt moet je echt alles zelf doen, zo is het bij biologische producten belangrijk dat je alles goed wast in verband met zand en aarde wat er in kan zitten, het komt namelijk direct uit de grond en natuur. Je leert zo veel over de producten en hun eigenschappen zo blijft de geur van venkel heel apart. Op deze manier kun je je ervaringen en kennis ook in de praktijk brengen wanneer je geen maaltijdbox hebt besteld en wordt het koken steeds makkelijker en gaat het je sneller af, soms zitten er producten bij die je nog nooit hebt gegeten of misschien wel gegeten maar nog nooit zelf hebt klaar gemaakt, tenslotte zitten veel producten al kant en klaar voor je in een pakje in de supermarkt en hoef je niet zoveel meer te doen. Bij Willem & Drees is alles puur en kook je ook echt als een chef-kok, je wordt een met je keuken en de producten en na het eten van deze biologische gerechten voel je je meteen een stuk gezonder 😉

Eet smakelijk.

We hebben met z,n allen erg genoten van de Willem & Drees, en zouden deze box ook aan onze vrienden aanraden maar dat hoeft niet meer want ze konden er zelf bij zijn 😉 Deze box is echt een aanrader als je van biologische producten houdt en graag met dit soort pure producten uit eigen land kookt.

Beebox review

Heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen.

Een paar opvallende zaken:

  • Willem & Drees wordt als krat geleverd en gaat daarmee verspilling en afval tegen, dit is echt een topper, het krat wordt de volgende keer gewoon weer mee terug genomen.
  • Veel producten, niet precies afgemeten zoals bij andere boxen maar soms wat meer zoals de gort en de prei en de appels die ik nog over heb. En dus nog wat anders mee kan maken.
  • Flinke porties, de gerechten zijn groot genoeg en je hoeft niet bang te zijn dat je te weinig te eten hebt, hoe groot je ook bent en hoeveel je ook eet.
  • Het brood van Le Perron dat speciaal voor Willem & Drees wordt gemaakt was echt om van te smullen! Heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen.
  • Duidelijke en nette communicatie van Willem & Drees tijdens bestel en bezorg proces.
  • Erg verse en biologische producten, terecht het EKO en Skal keurmerk.

Conclusie.

Willem & Drees is een top speler in de maaltijdboxen markt en met hun service, producten en unieke biologische certificaat zeker een grote concurrent van de andere grote aanbieders in deze maaltijden markt. Ze zijn erg transparant in hun doen, eerlijk over waar de producten vandaan komen, en duidelijk in de communicatie naar de klant toe. De website is erg overzichtelijk en makkelijk te bedienen, een bestelling is zo gedaan.

De gerechten zijn inspirerend en erg voedzaam, kleurrijk en 100% Nederlands. Willem & Drees hoort wat ons betreft zeker tussen de beste maaltijdboxen thuis.

Naar Willem & Drees  

Bewaren

Tags: , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑