Nieuws maaltijdbox
0

Wat is een maaltijdbox?

Een simpele vraag waarvan ik weet dat de meeste mensen wel weten wat een maaltijdbox is, Dankzij de vele reclames en advertenties van een paar van deze maaltijdbox aanbieders weet heel Nederland inmiddels wel het bestaan van deze maaltijdbox af, maar lang niet iedereen weet wat het precies in houdt.

De maaltijdbox revolutie.

De maaltijdbox bestaat al heel lang en is ooit begonnen zoals de naam het als zegt, een maaltijd in een box, oftewel een maaltijd die je ergens kon halen en mee naar huis nemen om vervolgens of op te warmen dan wel direct te eten, denk aan de bekende kant en klare maaltijden van de keurslager. Echter is vandaag de dag niets wat het lijkt want ook de maaltijdbox heeft een grote revolutie meegemaakt.

De afgelopen jaren zijn is de maaltijdbox veranderd van samenstelling maar is het in de volksmond altijd een maaltijdbox blijven heten, waarom? Heel simpel omdat het nog steeds een maaltijdbox is. Echter is er wel wat veranderd in dit concept, hoe je voorheen vaak regionaal en streek gebonden een maaltijdbox of groente pakket kon afhalen waar bij je tegen een speciale prijs heel veel gezonde verse producten ergens kon afhalen waarvoor je je vaak dan wel eerst moest inschrijven voordat je hem kon ophalen, bijvoorbeeld bij de biologische groenteboer of elders zodat je wat vaker weer gezond ging eten is het maaltijdbox concept inmiddels veranderd en uitgegroeid tot iets heel bijzonders.

Nu hoor ik je denken wat is er zo bijzonder aan een maaltijdbox?

Ik zal het je vertellen lees dus vooral verder. In 2014 heeft het van Origine Duitse bedrijf HelloFresh de maaltijdbox een complete make-over gegeven, de make-over die de maaltijdbox wereldwijd op de kaart heeft gezet bij een heel groot publiek. Het concept van het stimuleren van gezonder eten en een zak of box krijgen waarvan je van te voren niet weet wat er precies in zit zodat je nieuwe en vooral gezonde recepten kon bereiden is nu nog ietsje geperfectioneerd.

Hoe werkt een maaltijdbox?

Het is simpel! De maaltijdbox aanbieder bedenkt voor jou een aantal recepten die je gaat eten in een week, de boodschappen worden hiervoor vervolgens gedaan, met de nadruk op gezonde verse en eerlijke producten vaak van de boer en vaak ook biologisch, vervolgens worden de producten precies voor jou op maat en hoeveelheid afgemeten en samen met de recepten in een doos gedaan en gekoeld bij jou thuis of op een andere locatie bezorgd. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is deze recepten te bereiden volgens de instructies,

Simpel toch, had je zelf kunnen bedenken deze.

Echter is er meer aan de hand, in deze snelle moderne maatschappij waarin consumenten graag verrast worden met iets compleet nieuws zul je als aanbieder van zo,n dergelijke box wel met nog meer sterke punten komen.

Dus wat is er gebeurd waardoor de maaltijdbox zo,n succes nummer is geworden het laatste jaar? Naast het feit dat de recepten voor je bedacht worden en de boodschappen voor je worden gedaan en alles compleet bij je thuis wordt bezorgd zijn de volgende kenmerken erg belangrijk in het onderscheid.

Snelle makkelijke recepten.

Mathijs Maaltijdbox

Jawel, een kenmerk en belangrijke eigenschap waar we in deze tijd erg veel waarde aan hechten is het snel op tafel kunnen zetten van gerechten. We leven in een wereld waarin werk en geld centraal staan, het leven is duur en met name je eigen onderhoudt dus zul je moeten werken, veel mensen willen een mooie carrière anderen een mooi gezin in elk geval hebben we het allemaal te druk met ons leventje waarin we ook nog voor eten moeten zorgen. Zo,n maaltijdbox zou dus nooit werken en succes hebben gehad als een maaltijdbox recept een uur of langer nodig heeft om klaar gemaakt te worden toch? Het concept is dus om met verse eerlijke producten die soms van de boer komen en soms biologisch zijn een lekkere en hele gezonde maaltijd binnen 30 minuten op tafel te weten zetten. Het lijkt haast onmogelijk maar de maaltijdbox bieders zorgen elke week weer voor nieuwe recepten die in 30 minuten op tafel staan, je zult het zelf moeten ervaren om het te geloven maar het kan dus geloof mij maar.

Gezonde recepten.

Een 2e en zeker niet onbelangrijke eigenschap is die van gezonde maaltijden en gezonde recepten, weer kom ik even terug op die snelle maatschappij waarin we allemaal te weinig tijd hebben om alles te doen wat we willen doen en wat we leuk vinden om te doen. Door deze haast eten we ook veel vaker ongezond in combinatie met onze onwetendheid over voeding, je zou eens moeten weten in hoeveel producten waarvan jij denkt dat het gezond is en er bijv geen suiker in zit er toch toegevoegde suiker in zit, dat is verder een hele andere discussie maar waar het op neer komt is dat we met z,n allen steeds ongezonder aan het eten zijn, het percentage van mensen met overgewicht stijgt elk jaar. Kant en klare maaltijden uit de diepvries, sausjes in potjes en pakjes er worden allemaal middelen aan toegevoegd die je beter niet in je lichaam kan hebben, vooral suikers om het nog lekkerder te maken, geur kleur en smaak stoffen om het mooier en lekkerder te maken ga zo maar door.

Wij Nederlanders kunnen wel wat gezonde voeding gebruiken.

Hier spelen de maaltijdboxen dus erg goed op in, door het gebruik van verse en eerlijke producten die vaak biologisch en onbewerkt zijn kun je al gezondere maaltijden bereiden, niks komt uit potjes of pakjes alles is dus puur en vers, daarnaast zet je deze maaltijden ook nog eens in een handomdraai op tafel en kun je ene heel gezin binnen 30 minuten voeden met gezond, vers en nieuwe recepten.

Bezorging.

We zijn met z,n allen verwend ons levensstandaard is erg hoog en luxe, dat hebben we zelf verdiend maar als je deze standaard eens naast een ander land zou leggen dan zouden we ons weleens kunnen schamen hoe goed we het met z,n allen hebben, omdat we zo verwend zijn is er nog een mooi puntje waarom de maaltijdbox in goede aarde valt.

Bij de meeste maaltijdbox aanbieders kun je namelijk het moment van bezorging bepalen, ik ga nu even geen namen noemen maar bij de grotere maaltijdbox aanbieders kun je kiezen op welke dag je de maaltijdbox bezorgd krijgt een tijdsbestek en het adres waar je hem wilt laten bezorgen. Luxe toch? Daarnaast wordt de box geheel gekoeld vervoerd en gratis bezorgd en krijg je vlak voor bezorging ook nog een sms op je telefoon dat de bezorging bijna plaats gaat vinden.

Flexibel abonnement.

Naast de flexibele bezorging is er nog een puntje waarin wij kritisch zijn en de maaltijdboxen aanbieders over na gedacht hebben, we houden niet van verplichtingen en de tijd van gesjoemel en het in de maling nemen van de consument is een beetje voorbij naja het gebeurt nog meer dan je denkt maar we worden wel allemaal oplettender en kritischer, daarom is het van essentieel belang voor elk bedrijf dat een goed product op de markt wil zetten om erg transparant te zijn.

Het flexibele abonnement dat bij deze maaltijdbox aanbieders vaak te zien is werkt als volgt: Je gaat een lidmaatschap / abonnement aan voor een of voor 2 boxen dit ligt een beetje aan de verschillende aanbieders, maar omdat je vaak de eerste maaltijdbox met een flinke korting kan aanschaffen is het wel de regel dat je pas na de 2e maaltijdbox je abonnement weer kunt opzeggen.

Pauzeren.

In principe ga je een maaltijdbox lidmaatschap aan om elke week een maaltijdbox te ontvangen echter gaan we weleens op vakantie of hebben we andere afspraken en soms heb je gewoon simpel weg geen zin om elke week zo,n maaltijdbox te moeten eten daarom kun je bij elke aanbieder van deze maaltijdboxen je abonnement op pauze zetten, je bent dus helemaal niet verplicht op elke week een box af te nemen maar zeg ik daarmee wel weer lees goed de voorwaarde van de maaltijdbox aanbieder waarvan jij een box wilt bestellen want zoals ik al zei is het vaak zo dat je wel verplicht bent om minimaal 2 boxen af te nemen maar kun je dus wel zelf bepalen wanneer je dit doet.

Mocht je zo,n maaltijdbox nou echt helemaal niks vinden dan kun je je lidmaatschap heel eenvoudig opzeggen. Er is nog een optie de meeste maaltijdbox aanbieders hebben de mogelijkheid om een eenmalige probeerbox te bestellen. Dan kun je een keer een maaltijdbox uitproberen zonder meteen ergens aan vast te zitten, en ja zoals hierboven uitgelegd is dat eraan vast zitten ook een wassen neus want de abonnementen zijn heel flexibel.

Overige maaltijdbox kenmerken.

HelloFresh

Dan zijn we er nog niet, er zijn namelijk nog een paar dingen die je moet weten waarom de maaltijdbox zo,n succes is in Nederland.

Elke maaltijdbox is verkrijgbaar in meerdere varianten, zo heb je bij sommige maaltijdboxen een vegetarische variant, en voor de mensen met allergenen die kunnen via de website van de desbetreffende maaltijdbox eerste zien wat de allergeneninfo is van de recepten in de aankomende box. Bij de meeste maaltijdboxen wordt ook rekening gehouden met recepten die kinderen lekker vinden deze is vaak te vinden onder de family of gezinsbox.

Kortingscode

Het succes van de maaltijdbox is natuurlijk niet alleen gekomen door een paar verse producten precies af te meten en met recept in een doos te doen die bij je thuis wordt afgeleverd op het tijdstip dat jij wilt, dit gaat natuurlijk gepaard met reclame en marketing, zonder reclame zou je waarschijnlijk niet eens van het bestaan van de maaltijdbox hebben geweten. TV reclames, radio commercials, banners op internet het is allemaal onderdeel van de marketing campagne van een maaltijdbox om jou bekend te maken met de box, dat is aardig gelukt als je het mij vraagt.

Dan stuiten we op het laatste aandacht puntje waar wij Nederlanders zo gek op zijn, ja hij staat hier boven met koeienletters al geschreven “Kortingcodes” Wij Nederlanders zijn er gek op!
Bij elke maaltijdbox kun je wanneer je hem voor het eerst besteld vaak een flinke korting krijgen in de meeste gevallen € 20,- maar soms ook wel € 25,- euro korting op je eerste maaltijdbox. Dit is natuurlijk best een groot bedrag als je nagaat dat de prijs van een maaltijdbox varieert tussen de € 30,- en € 50,- Flinke korting dus met een kortingcode, waar kan je deze codes vinden? ze worden vaak aangeboden op straat door verkopers die je lid willen maken en daarbij een flinke korting mogen geven maar je vindt ze ook op het internet en met name op websites zoals deze.

Kortingscode HelloFresh.

Een kortingscode voor HelloFresh vindt je op deze pagina, en kun je hem invoeren zodra je via deze site verder klikt naar de HelloFresh website om daar een bestelling te plaatsen, tijdens het bestellen van de maaltijdbox kun je dan de kortingscode invoeren en krijg je direct korting op je eerste box.

Kortingscode Mathijs Maaltijdbox.

Voor flinke korting op je eerste Mathijs Maaltijdbox klik je hier en dan wordt je direct doorverwezen naar de website van Mathijs Maaltijdbox, wanneer je dan een box besteld wordt meteen de korting van € 15,- eraf gehaald en heb jij je eerste maaltijdbox besteld.

Nu je heel veel informatie hebt kunnen lezen over de maaltijdbox en hoe dat nou precies werkt en inhoudt kun je het even op je in laten werken of je kunt meteen kijken bij een van de maaltijdbox aanbieders of er een maaltijdbox is die jou aanspreekt.

Om er een paar voor je op te noemen zijn de  bekendere en betere maaltijdbox aanbieders op dit moment:

HelloFresh > Klik hier voor meer informatie.

Mathijs Maaltijdbox > Klik hier voor meer informatie.

Marley Spoon > Klik hier voor direct € 25,- korting.

De Allerhande Box > Klik hier voor meer informatie.

Mocht je nog meer maaltijdboxen met elkaar willen vergelijken dan kun je gebruik maken van ons menu of de onze top beste maaltijdboxen rechts boven aan de pagina.

Veel plezier met je eerste maaltijdbox en eetsmakelijk!

Bewaren

Tags: , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑