Nieuws onzemaaltijdbox.nl
1

Onzemaaltijdbox.nl misleidend?

Ik heb veel verschillende maaltijdboxen zien voorbij komen op mijn dagelijkse maaltijdbox avonturen, vele van deze heb ik hier op de website vermeld en ben ik erg positief over geweest. Vandaag kwam ik weer een nieuwe maaltijdbox aanbieder tegen en ben ik eerlijk gezegd wat minder positief ingesteld. Van Onzemaaltijdbox.nl wordt ik niet vrolijk, niet zo zeer over de dienst die er geboden wordt maar meer over de manier van presenteren. Je moet namelijk goed doorlezen om te begrijpen dat het niet om een fysieke maaltijdbox gaat die je bestellen kan, maar om een download.

Wat is Onzemaaltijdbox.nl?

Laten we meteen duidelijk zijn, onzemaaltijdbox.nl is geen maaltijdbox, ook al lijkt het in de eerste instantie wel op een nieuwe maaltijdbox bezorger, zijn ze dit dus niet. Nee wat is het wel? Het is een digitale download, zoals ze zelf zeggen kun je er een maaltijdbox bestellen en zelf alles helemaal naar wens aanpassen, jij bepaald wat er in de box zit, wanneer je het ontvangt etc. Daarbij zeggen ze de goedkoopste te zijn.

Het werkt dus zo: Je kan via hun website een digitale maaltijdbox bestellen, je stelt hem zelf samen, het aantal recepten, personen etc. Vervolgens betaal je en krijg je via de mail een soort van recept met bijbehorende boodschappenlijst toegestuurd. Met deze lijst kun je vervolgens eenvoudig online de boodschappen bestellen of halen in de fysieke winkels. De recepten zitten erbij dus eenmaal thuisgekomen van het boodschappen doen kun je met de instructies de gerechten bereiden.

Makkelijk? Ja dat misschien wel maar het geld waard? Dat denk ik niet, je betaald in feite dus voor een aantal recepten met bijbehorende instructies. Je hoeft geen raket geleerde te zijn om te begrijpen dat dit totale geld verspilling is en je zelf via een van de vele recepten websites gratis zelf recepten met bijbehorende boodschappenlijst kunt vinden.

Laten we even een paar stellingen van onzemaaltijdbox.nl bekijken.

De goedkoopste?

Op hun website melden ze een aantal voordelen ten opzichte van andere maaltijdboxen, maar omdat ze geen maaltijdbox zijn vind ik ook niet dat je dit als een voordeel kan zien, zo claimen ze veruit de goedkoopste maaltijdbox te zijn. Ik vraag me af de goedkoopste van wat? Want maaltijdboxen verkopen ze niet, maar alleen een digitale download. Ze vergelijken hun digitale download met een fysieke maaltijdbox en zeggen de goedkoopste te zijn. Ik denk dat ze hiermee bedoelen goedkoop bedacht en laag van kwaliteit.

Milieuvriendelijk?

Ook zo,n stelling die wel erg makkelijk is omdat ze geen fysiek product hebben en alleen je na betaling alleen een digitale download toe zenden.

Jij bepaalt wat de inhoud is en wanneer je het krijgt?

Lachwekkend is onzemaaltijdbox.nl wel, het zou me dan ook niets verbazen als het een studenten grap blijkt te zijn. Daarin tegen zijn er wel een paar studenten die serieus een Brakke Box, de ontbijtbox tegen ene kater op de markt hebben gebracht in Groningen. Maar even terug naar de inhoud en levering van onzemaaltijdbox.nl Het is een digitaal product dus zodra je betaald wordt er volledig geautomatiseerd een e-mail met daarin je aankoop naar je verzonden.

Als je op hun website bij veelgestelde vragen kijkt dan gaan ze nog verder met zichzelf te vergelijken met andere maaltijdbox bezorgers. Erg grappig en totaal verkeerd natuurlijk.

Wat kost een digitaal downloadbare maaltijdbox bij onzemaaltijdbox.nl?

Een weekmenu voor 4 personen met 4 recepten kost € 7,50

Ze hebben ook een voordeelbox, dan krijg je voor € 25,- voor 4 weken aan recepten.

Oplichting of misleiding?

Ook al zeggen ze op hun website dat ze geen fysiek product zijn maar een download vergelijken ze zich wel met echte maaltijdboxen en doen ze zich beter voor.
Zo zeggen ze goedkoper te zijn, wat niet zo moeilijk is wanneer je geen opslag, personeel, inkoop,logistiek etc hebt, je bent tenslotte maar een downloadbaar boodschappen lijstje.

Ik vind onzemaaltijdbox.nl erg verkeerd gepresenteerd. Wil je mensen begeleiden met hun voeding wordt dan voedingsdeskundige en start een praktijk of website maar ga je niet voordoen als maaltijdbox en je vergelijken met andere boxen terwijl je dit niet bent, en je iets probeer te verkopen wat op elke voedings-gerelateerde website gratis te krijgen is. Deze drol is wel erg slecht verpakt.

Te duur.

Waar het op neer komt is dat je best veel geld betaald, € 7,50 aan iemand die voor jou een aantal recepten met een daarbij behorend boodschappen lijstje bedenkt, hoogst waarschijnlijk niet eens zelf bedacht want onder een simpele klik van je muis op het internet vind je miljoenen recepten en kopiëren de bedenkers van deze naar oplichting ruikende dienst ze zelf ook gewoon van de vele recepten websites.

Wat grappig is dat ze in hun vergelijk voordelen lijst zich zelf echt vergelijken met maaltijdboxen maar dat kan toch niet? Je kan een fysiek product niet met een digitaal product vergelijken, dit is echt appels met peren vergelijken en erg misleidend.

Niet vers.

Zoals je weet zijn bij veel maaltijdboxen de producten afkomstig van lokale boeren, erg vers en direct na de oogst al bij je geleverd, dit is dus ver te zoeken bij onzemaaltijdbox.nl, deze doet als een maaltijdbox maar verkoopt je gewoon een boodschappenlijstje en stuurt je daarmee naar de supermarkt.

Niet aan te raden dus. Als je opzoek bent naar recepten maak dan gewoon gebruik van de vele recepten websites, daarop staat alles wat je moet weten om een gerecht te maken. wil je uitgebalanceerde recepten dan kun je gratis gebruik maken van de schijf van vijf. Je vind vaak een print knop naast het recept hiermee print je het uit of je opent het recept op je mobiel en gaat naar de supermarkt om je boodschappen te doen. Makkelijk en gratis. €7,50 boven op je boodschappen is erg duur, zelfs duurder dan een echte maaltijdbox.

Je kan op AH online duizenden recepten vinden en de boodschappen direct via hun platform bestellen en thuisbezorgd krijgen, zo eenvoudig is het. Daarvoor hoef je echt geen geld extra te betalen.

Tot slot.

Als je echt gezond wilt eten, en de boodschappen en recepten daarvoor makkelijk thuisbezorgd wilt krijgen dan bestel je een echte maaltijdbox van Marley Spoon of bijvoorbeeld Mathijs Maaltijdbox.
Om deze nog interessanter te maken kun je gebruik maken van een kortingscode voor Mathijs Maaltijdbox

Tags: , , ,One Response to Onzemaaltijdbox.nl misleidend?

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!