Beebox De nationale week zonder vlees
0

De Nationale Week Zonder Vlees

Het is dan eindelijk zover de eerste editie van De Nationale Week Zonder Vlees gaat binnenkort plaatsvinden. We worden met z’n allen langzaam maar zeker meer bewust van onze voeding, maar ook van de productie en welke impact dit heeft op ons milieu. We horen regelmatig dat we eigenlijk minder vlees moeten eten om twee redenen. Namelijk dat het veel gezonder voor je is om minder vlees te eten, en dat het een heel groot positief effect heeft op ons milieu.

De Nationale Week Zonder Vlees.logo nationale week zonder vlees

Veel vlees eten is dus eigenlijk niet zo goed voor je. En de productie hiervan schaad het milieu enorm. Deze berichten hebben we inmiddels vaak gehoord. Ondanks de vele pogingen verschillende bedrijven en instanties om dit duidelijk te maken eten we nog altijd erg veel vlees. Meer dan dat nodig is. Meerdere maaltijdbox bedrijven, bloggers, de schijf van 5 en andere instanties die zich inzetten voor een gezonde en duurzame wereld, nemen al de nodige stappen om ons duidelijk te maken dat minder vlees eten alleen maar een positief effect zal hebben op zowel onze gezondheid als op ons milieu.

Tot nu is er eigenlijk nooit echt heel veel media aandacht geweest en een super goed idee bleef lang uit. Daar is nu verandering in gekomen. Initiatiefneemster Isabel Boerdam. Die ook de oprichtster en drijvende kracht achter de voeding / recepten website De Hippe Vegetariër is. Heeft De Nationale Week Zonder Vlees bedacht. Samen met een heleboel andere partners willen ze zo heel Nederland bewust maken om minder vlees te eten.

Dit zogenoemde flexitarisch eetpatroon brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Zoals je op de website van De Hippe Vegetariër al kunt zien hoeven vegetarische gerechten niet saai te zijn. En kun je juist heel veel bijzonder lekkere maaltijden bereiden ook zonder vlees of vis.

partners en bedrijven die meedoen aan de nationale week zonder vlees

Inmiddels doen er meer dan 12.000 deelnemers mee aan De Nationale Week Zonder Vlees. En kun ook jij als particulier / bedrijf / school / of andere instelling meedoen om je steentje bij te dragen aan een duurzamere en gezondere wereld. Enkele feitjes die zo van de website van de week zonder vlees afkomen zijn: Dat wanneer je als volwassene een week geen vlees eet je 7 maanden douchewater bespaard. 111 kilometer autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Zoals je ziet heeft het eten van een week geen vlees een ontzettend grote positieve invloed op ons milieu en is het voor ons als bewoners van deze planeet een kleine moeite om dit te doen toch?

Wanneer vind De Nationale Week Zonder Vlees plaats?

De allereerste editie van dit initiatief is van 5 tot en met 11 maart 2018.

Hoe kan ik mee doen?

De bedoeling is dat iedereen meedoet en bewust wordt van het feit dat minder vlees eten goed is. In de eerste instantie is het meedoen aan De Nationale Week Zonder Vlees als een grote stap. Maar het zou mooi zijn als de meeste mensen hierna een eetpatroon aanhouden waarin veel minder vlees wordt gegeten.

Iedereen kan op zijn of haar eigen manier meedoen. Van 5 tot en met 11 maart eet je geen vlees. Je kunt dit initiatief ook als bedrijf, school of kantine sponsoren door mee te doen en een presentatie te geven op het werk of op school. Voor een klein bedrag krijg je een sponsorpakket (voor scholen is dit gratis) En kun je iedereen bewuster maken van het minder eten van vlees en wat voor effect dit heeft.

Willem & Drees doet ook mee.

Wij zouden maaltijdbox vergelijken niet zijn. Als er niet een kleine koppeling met een van de maaltijdboxen bij zat. Naast Verse Oogst doet ook Willem & Drees mee en is het bedrijf een voorstander van duurzamer en gezonder eten. En doen ze mee aan de week zonder vlees. Om je extra te motiveren om een week geen vlees te eten tussen 5 en 11 maart. Heeft Willem & Drees een actie bedacht. Wanneer je voor 27 februari de vegetarische maaltijdbox van Willem & Drees besteld. Dan krijg je naast alle ingrediënten voor een aantal heerlijke vegetarische maaltijden. Ook een toffe snijplank van Nederlands hout t.w.v. € 25,- thuisbezorgd.

Willem & Drees

Om gebruik te maken van deze actie, klik je op onderstaande knop kies je de vegetarische box, en voer je de volgende kortingscode in tijdens het afrekenen: weekzondervlees

Naar Willem & Drees  

Als dit niet genoeg redenen zijn om mee te doen aan de week zonder vlees. Wij doen in ieder geval wel mee! Meer informatie over De Nationale Week Zonder Vlees vind je hier.

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!