maaltijdbo..." /> Mathijs maaltijdbox of HelloFresh? Vergelijken en korting.


Mathijs maaltijdbox of HelloFresh

Wanneer je maaltijdboxen vergelijkt dan moet je dat natuurlijk ook 1 op 1 doen en dan vooral bij de grote aanbieders eerst, daarom zijn we onlangs met een paar van deze leuke vergelijkingen begonnen en geeft het goed weer wat de grote verschillen zijn in de prijs, kwaliteit, service, assortiment en kom je erachter wat de sterke en zwakke punten zijn bij de bezorgers. Een 1 op 1 vergelijking kan goed helpen als je nog twijfelt tussen deze 2 boxen, daarom heb ik vandaag deze vergelijking gedaan indien je nog twijfelt tussen Mathijs Maaltijdbox of HelloFresh.

We kijken eerste even naar de twee in het tabel hieronder en bespreken daarna de opvallende en grote verschillen.

Mathijs Maaltijdbox
39,00
Maaltijdbox Voor 2 personen & 3 gerechten.
Ja
Vegetarisch beschikbaar.
Nee, soms vegetarische gerechten.
Gratis Bezorgd.
Ja, in heel Nederland
Zelf recepten uitkiezen.
Nee
Flexibel Abonnement.
Ja
Altijd opzeggen en pauzeren.
Ja, geen verplichtingen.
Prijs per portie.
€ 6,50
Bestellen met korting.
Ja
Verse pure producten.
Ja
Producten uit regio.
Ja
Mathijs Maaltijdbox met € 20,- korting bestellen.
HelloFresh
39,00
Maaltijdbox Voor 2 personen & 3 gerechten.
Ja
Vegetarisch beschikbaar.
Ja, er is een aparte Veggiebox.
Gratis Bezorgd.
Ja, in heel Nederland
Zelf recepten uitkiezen.
Nee
Flexibel Abonnement.
Ja
Altijd opzeggen en pauzeren.
Verplicht afname van 2 boxen
Prijs per portie.
€ 6,50
Bestellen met korting.
Ja
Verse pure producten.
Ja
Producten uit regio.
Veel, maar niet altijd.
HelloFresh met € 20,- korting bestellen.

Mathijs Maaltijdbox of HelloFresh.

Uiteraard hebben we om een goede prijs vergelijking te kunnen maken de standaard maaltijdboxen genomen de Originalbox van HelloFresh en de Variatiebox van Mathijs Maaltijdbox. Wat je als meteen ziet is dat deze dezelfde prijs hebben en het per portie uitkomt op € 6,50 als je een 2 persoon box met 3 maaltijden neemt. Wat ook meteen opvalt is dat Mathijs geen aparte vegetarische maaltijdbox heeft maar wel weer een vrijblijvend abonnement.

Vegetarisch en zonder vis.

De Vegetarische maaltijdbox van HelloFresh is een geliefde box bij vegetariërs, voor Mathijs gaat dit vooralsnog niet op omdat ze geen aparte maaltijdbox hiervoor hebben. Wat erg jammer is wat ons betreft, wat je ziet is dat er erg veel vraag is naar een Veggiebox en net als een fruitbox levert Mathijs Maaltijdbox deze nog niet. Wel zegt Mathijs dat ze vegetarische maaltijden belangrijk vinden en thuis hoort in een uitgebalanceerd voedings-patroon. Waar wel weer wat voor te zeggen is, is dat bij Mathijs Maaltijdbox het wel mogelijk is om een maaltijdbox zonder vis te bestellen. Klik op de link om daar meer over te lezen.

Assortiment.

Wat betreft het assortiment is HelloFresh nog steeds de grote winnaar, deze bezorger blijft met stipt op nummer een staan als het om het aanbod en de variatie in maaltijdboxen gaat. Zo bied het bedrijf een Original, Vegetarische en een Familybox aan, als extra’s kun je een ontbijtbox, fruitbox en zelfs een wijnbox met je maaltijdbox mee bestellen.

Mathijs Maaltijdbox loopt hier behoorlijk achter op, die heeft geen extra’s zoals een fruitbox en niet eens een aparte vegetarische maaltijdbox zoals hier boven al bevestigd. Mathijs heeft een klein assortiment wat bestaat uit 2 verschillende maaltijdboxen, de Variatiebox en de Familiebox. Voor mijn Mathijs Maaltijdbox Familiebox ervaring kijk je hier.

Abonnement.

Ook zit er in het abonnement tussen Mathijs Maaltijdbox of HelloFresh wel een verschil, bij HelloFresh is het bekend dat je ten alle tijden verplicht bent om een 2e box af te nemen voor de volledige prijs, bij Mathijs is dit niet het geval, je kunt altijd opzeggen of pauzeren wanneer jij dat wilt en hebt verder geen verplichtingen.

Pure en verse producten.

Bij beide bezorgers staat gezonde pure onbewerkte producten hoog in het vaandel, ze proberen allebei zoveel mogelijk seizoens-producten uit Nederland te gebruiken, veel biologisch en zo min mogelijk onbewerkt. In de winter komt het vaker voor dat er ook producten uit het buitenland wordt gehaald om meer variatie aan te kunnen bieden.

Zichtbaarheid & Marketing.

Dat HelloFresh de grootste box bezorger is heeft niet alleen te maken met hun kwalitatief goede box, ook hebben ze door middel van investeerders veel geld voor hun marketing campagne en zie je ze overal adverteren, Mathijs Maaltijdbox zie je duidelijk minder, toch doet ook Mathijs wel aan marketing, zo willen ze jou graag kennis laten maken met de box door hem veel goedkoper aan te bieden door middel van een korting op Mathijs Maaltijdbox.

Conclusie.

Mathijs Maaltijdbox of HelloFresh? Hoewel beide boxen erg goed zijn en producten gebruiken van hoge kwaliteit uit Nederland, de recepten altijd uitgebalanceerd en gevarieerd zijn door voedingsdeskundigen zijn er toch een aantal verschillen die de beslissing beïnvloeden. Ben je opzoek naar een vegetarische maaltijdbox, een fruitbox en zelfs een ontbijtbox dan moet je bij HelloFresh zijn, wil je eens wat anders dan het bekende dan is Mathijs Maaltijdbox een geweldig alternatief. Beide zijn te verkrijgen met leuke kortingen en beide leveren in heel Nederland.

Sterke punten Mathijs Maaltijdbox.

 • Familiebox beschikbaar.
 • Flexibel lidmaatschap, zonder verplichtingen.
 • Verse onbewerkte en veel biologische producten.
 • Mogelijkheid voor zonder vis.
 • Gratis bezorgd.

Sterke punten Hello Fresh

 • Groot assortiment.
 • Fruitbox, Ontbijtbox en Wijnbox beschikbaar.
 • Vegetarische maaltijdbox beschikbaar.
 • Gratis bezorgd in Heel Nederland.

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!