Marley Spoon vs HelloFresh

We gaan wat dieper op het vergelijken in en zetten nu 2 maaltijdbox bezorgers naast elkaar om zo goed te zien wat precies de verschillen zijn tussen de belangrijkste kenmerken van Marley Spoon vs HelloFresh maaltijdboxen. Hier onder zie je een tabel met daarop de belangrijkste kenmerken, kijk en vergelijk. Onder de tabel gaan we verder en bespreken we de verschillen.

HelloFresh
39,00
Maaltijdbox Voor 2 personen & 3 gerechten.
Ja
Vegetarisch beschikbaar.
Ja, er is een aparte Veggiebox.
Gratis Bezorgd.
Ja, in heel Nederland
Zelf recepten uitkiezen.
Nee
Flexibel Abonnement.
Ja
Altijd opzeggen en pauzeren.
Verplicht afname van 2 boxen
Prijs per portie.
€ 6,50
Bestellen met korting.
Ja
Verse pure producten.
Ja
Producten uit regio.
Niet altijd
Meer informatie HelloFresh
Marley Spoon
39,90
Maaltijdbox Voor 2 personen & 3 gerechten.
Ja
Vegetarisch beschikbaar.
Ja, door zelf te kiezen
Gratis Bezorgd.
Ja, in heel Nederland
Zelf recepten uitkiezen.
Ja, uit 7 nieuwe recepten elke week
Flexibel Abonnement.
Ja
Altijd opzeggen en pauzeren.
Ja, altijd
Prijs per portie.
€ 6,55
Bestellen met korting.
Ja
Verse pure producten.
Ja
Producten uit regio.
Ja
Marley Spoon met € 40,- Korting Bestellen

Marley Spoon VS HelloFresh.

Zoals je ziet verschillen deze 2 aanbieders niet heel veel van elkaar, de prijs van Marley Spoon is € 0,90 duurder dan die van HelloFresh, tegenwoordig kun je zowel bij Marley Spoon als HelloFresh zelf kiezen wat je eet.

Marley Spoon.

Het grote verschil tussen Marley Spoon vs HelloFresh is vooral dat bij Marley Spoon de producten uit eigen regio komen en heel vers en puur zijn, het vis en vlees komen van plaatselijke producenten die ook aan horeca gelegenheden leveren zoals boerderij Lindenhoff en vishandel Jan Van As, bij HelloFresh komen de producten vaak uit eigen regio maar lang niet altijd, om een goede prijs kwaliteit te kunnen geven haalt HelloFresh het soms ook uit het buitenland.

Tegenwoordig kun je bij beide box aanbieders uit een aantal recepten kiezen. Dit heeft Marley Spoon als sinds het begin. Maar HF heeft dit met de tijd ook ingevoerd, waardoor het mogelijk is om recepten of ingrediënten die je niet lekker vind te wisselen voor een ander gerecht.

Het prijs verschil is dan € 0,90 en kun je jezelf afvragen wat je belangrijker vind? Daarnaast kun je hier altijd een Marley Spoon Kortinscode van € 40,- vinden voor op je eerste 4 bestellingen, je kunt Marley Spoon altijd opzeggen of pauzeren.

HelloFresh.

We hebben hier als vergelijking de HelloFresh Originalbox en de Marley Spoon Classic Box gebruikt, maar wanneer we kijken naar het assortiment van de 2 maaltijdbox bezorgers dan heeft HelloFresh een veel groter aanbod van verschillende boxen, waar Marley Spoon 2 varianten heeft en je door zelf te kiezen uit de recepten nog wel een vegetarische box kunt samenstellen heeft HelloFresh wel een aparte Veggiebox, een Ontbijtbox, Familybox waar extra aandacht aan het gezin met kinderen wordt gegeven en hebben ze een fruitbox die je mee kunt bestellen.

De kortingscode van HelloFresh is elke maand anders, de ene maand krijg je € 20,- korting en de andere maand € 25,-. Voor een HelloFresh Kortingscode kijk je hier. Bij HelloFresh kun je niet zelf gerechten uitkiezen, wel kan je op de website zien welke recepten er deze week en volgende week in de box zitten.

Maaltijdbox Vergelijken Conclusie.

Hoewel Marley Spoon vs HelloFresh gewaagd zijn aan elkaar en tegen elkaar concurreren hebben ze allebei een eigen stijl, er is er niet een beter of slechter het is maar net waar jij naar zoekt, wil je graag bijzondere cultuurrijke gerechten? Dan is Marley Spoon voor jou. Wil je liever meer keuze uit verschillende maaltijdboxen dan is HelloFresh meer jouw ding.

Wij zijn erover uit dat zowel HelloFresh als Marley Spoon een erg goede maaltijdbox leveren met producten van hoge kwaliteit, om het beste van de maaltijdboxen te kunnen genieten kun je de ene keer Hellofresh bestellen en om af te wisselen weer een keer Marley Spoon, je kunt tenslotte je abonnement altijd pauzeren waardoor de kosten gelijk blijven welke box je ook neemt.

Tags: , ,11 Responses to Marley Spoon vs HelloFresh

 1. Corina says:

  Wat jammer is: alleen Hello Fresh biedt boxen voor 3 personen. De andere boxen gaan altijd van 2 naar 4 personen. Biedt een 2-persoonsbox ruime porties, dan is dat bij 1-pansgerechten ok, maar voor vlees, vis of kip wordt dat karig met 3 personen en een 4-persoonsbox is dan teveel en te duur. Ik vind hier in de vergelijkingen niets over terug.

  Verder leuke site!

  • Beste Corina,

   Bedankt voor je reactie op dit artikel.
   Je hebt inderdaad gelijk over dat HelloFresh als een van de weinigen maaltijdboxen voor 3 personen aanbied, daarmee staat HelloFresh ook heel sterk hun service gerichtheid is erg goed en ze kijken naar wat de wensen van de consument. Je vraagt je af waarom andere bezorgers zoals in dit geval Marley Spoon niet een box voor 3 personen heeft, ze zijn hier zelf niet erg duidelijk in. Ik denk persoonlijk dat het komt omdat de porties altijd relatief groot genoeg zijn, zo heb ik zelf van een Marley Spoon box voor 2 personen met 2 volwassenen en 2 kinderen gegeten, dit zou ook genoeg geweest zijn voor 3 personen. Dit kun je alleen niet weten als ze het je niet vertellen en dit is denk ik ook niet hun verkoop strategie. Ik denk zelf ook niet dat ze het erg op prijs stellen dat ik dat hier schrijf omdat ze je natuurlijk liever een 4 persoons box verkopen.

   Dit is ook een van de redenen waarom wij deze website zijn gestart, om vanuit het oogpunt van de consument de boxen met elkaar te vergelijken, het zijn er inmiddels zo veel en hoewel ze op elkaar lijken zijn de verschillen er wel. Welke box past het beste bij mij en mijn situatie, zoveel mensen, zoveel wensen. Daarbij willen wij de consument van transparante informatie voorzien.

   Wat betreft de 1pans-gerechten is dit geen probleem natuurlijk maar bij een stukje vlees of vis wel, hierin is HelloFresh aanzienlijk beter en laat Marley Spoon een stukje liggen.

 2. Harrie says:

  We zijn begonnen met Marleyspoon en hebben daarna Hello Fresh geprobeerd.

  Maar zijn heel snel, na de verplichte boxen, weer terug gegaan naar Marley spon.

  De keuzemogelijkheid uit 7 gerechten, de hele maaltijd in een zak bij elkaar, niet uitrekenen hoeveel je nu nodig hebt voor 2/3personen, de lokale producten van hele goede kwaliteit, en geen plofkip !!

  Wij zijn erg tevreden met Marley Spoon en vinden het lekker uiteten, maar dan thuis, van een hoop gerechten die we nog nooit geprobeerd hebben. Blijf ons verrassen Marley Spoon !!

  • Hoi Harrie,

   Bedankt voor je enthousiaste reactie, ik ben zelf ook erg tevreden over deze maaltijdboxen, de recepten zijn inderdaad elke week weer verrassend. De producten zijn van erg goede kwaliteit!

   Bedankt voor je feedback en veel plezier met Marley Spoon.

   Groetjes,
   Laura.

 3. Paulo says:

  Het prijsverschil is geen 0,90 cent ! Bij MS betaal je voor 4×2 maaltijden op dit moment 48,80 en bij HF 49,00 voor 5×2 maaltijden. Wissel nu tussen MS en HF. Kwaliteit van vlees is bij MS beter dan bij HF. Heb de indruk dat HF de laatste tijd goedkoper vlees in de gerechten stopt. In het begin vond ik de kwaliteit beter.

  • Beste Paulo,

   Bedankt voor je reactie, goed om te lezen dat je de tevreden bent over de kwaliteit van MS, ze hebben inderdaad erg goed vlees wat van Boederij Lindenhoff komt. Wat betreft het prijs verschil, wij hebben in de vergelijking en juist om een eerlijke vergelijking te kunnen maken de 2 persoons maaltijdbox met 3 gerechten genomen. Bij deze is het prijs verschil € 0,90. De vergelijking die jij maakt is zeker het noemen waard, de box van MS voor 2 personen met 4 gerechten kost inderdaad € 48,80. HF heeft daarin tegen geen box met 4 gerechten maar 5 voor 2 personen en die kost in inderdaad € 49,-. In dit geval is het prijs verschil dan ook maar € 0,20 cent en krijg je bij HF dus een maaltijd meer.

   Groetjes Laura.

 4. Leo Koenders says:

  hallo Laura,

  Ik ben een man van 70 jaar en maakte tot nu toe mijn maaltijden zelf. Omdat ik wat aan de dikke kant ben en teveel weeg ben ik op zoek naar een maaltijden leverancier. hoe ik ook niet zo vaak meer boodschappen te doen. Ik heb moeite met het maken van een keuze, ook al omdat ik alleen ben. De paketten zijn meestal voor 2 of meer personen. Kun je me een beetje helpen?

  • Beste Leo,

   Ik begrijp het, je moet wel weten dat je met een maaltijdbox, nog steeds zelf moet koken, echter wordt alles bij je thuis gebracht en hoef je er niet al te veel meer over na te denken, de recepten zijn dan ook erg makkelijk te volgen en zet je binnen 30 a 40 minuten een maaltijd op tafel. Als je tussen HF of MS zou moeten kiezen, dan zou ik in jouw geval voor HF gaan, dan speel je wat meer op safe aangezien MS regelmatig bijzondere gerechten heeft die je misschien niet lust.

   Groetjes Laura.

 5. Jermain says:

  Ik heb een Hello Fresh box nu en je kan wel kiezen uit recepten op de website 🙂 Maar volgens mij is dat wel iets nieuws. En ze hebben mijn verteld dat ik elke week kan stoppen, dus ik hoop dat dat ook klopt.

 6. harry says:

  wij hebben ongeveer 15 weken hello fresh gehad; behoorlijk tevreden, maar op een gegeven moment komen de radijsjes wel je neusgaten uit ..
  nu al zeker een half jaar Marley Spoon; we vinden het echt wel van betere kwaliteit dan Hello Fresh, en zelf de keuze hebben in de menu’s is echt iets van deze tijd. Kortom, heel tevreden over Marley Spoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Onze beste maaltijdboxen.

  1. Marley Spoon

  Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van € 40,-

  Meer informatie »

  2. HelloFresh

  De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met 50% korting op je eerste foodbox.

  Meer informatie »

  3. Ekomenu

  De gezonde maaltijdbox. Voor het zelfde geld eet je 100% biologisch. Vanaf 39 euro.

  Meer informatie »

  4. De Krat

  De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

  Meer informatie »

  5. Familiebox

  Voorheen Mathijs Maaltijdbox, nu verder als de Familiebox. Probeer hem met 40% korting

  Meer informatie »

  6. Allerhande Box

  De maaltijdbox van Nederlands grootste supermarkt keten Albert Heijn.

  Meer informatie »

  7. Verse Oogst

  Verse producten direct vanaf de teler bij jou thuis bezorgd.

  Meer informatie »

 • JSJB 300x250
 • Gratis – E-Book

 • Like ons op Facebook.

 • Marley Spoon 300x250
 • Nieuwsbrief.