Maaltijdbox zonder abonnement. 

Dit artikel is verouderd. Daarom een kleine update op 24-08-18. Er is veel veranderd binnen de maaltijdbox markt. Hoewel je bij de meeste aanbieders nog steeds een abonnement aangaat. Kun je deze altijd opzeggen. Dus ook na de eerste maaltijdbox bezorging.

Er zijn een hoop maaltijdboxen op de markt en dus ook veel verschillen, een van de meest gestelde vragen die ik krijg is bij welke maaltijdbox je wel of niet verplicht bent om meerdere maaltijdboxen af te nemen, oftewel welke heeft een abonnement, en zelfs daar heb je verschillen in want bij de ene bezorger ga je een abonnement aan en ben je verplicht om een 2e box af te nemen maar bij de ander ga je wel een abonnement aan maar ben je niet verplicht een 2e box te bestellen. Hieraan zitten natuurlijk wel een aantal voorwaarden vast en daarom heb ik hieronder een klein lijstje gemaakt met de verschillende abonnementen en kenmerken hiervan.

Maaltijdbox zonder abonnement.

Met maaltijdboxen zonder abonnement wordt bedoeld dat je dus echt zonder enige verplichting aan te gaan een maaltijdbox kunt bestellen. Een eenmalige maaltijdbox dus, wil je hem nog een keer bestellen dan kan dat natuurlijk ook gewoon.

Allerhande Box.maaltijdbox zonder abonnement

De Allerhande Box heeft geen enkele vorm van een abonnement en kun je elke keer als eenmalige box bestellen.

P.S. Als alternatief voor een abonnement,is er nu ook een Allerhande Box Planner waarmee je meerdere leveringen kunt inplannen wanneer dit gewenst is.

Ekomenu.

Bij het Noord-Hollandse bedrijf Ekomenu wat overigens wel in heel Nederland bezorgd kun je zelf kiezen of je een wekelijks abonnement wilt of dat je de box gewoon eenmalig wilt bestellen.

Maaltijdboxen met abonnement maar zonder verplichting.

Dit zijn de abonnementen waarbij je wel automatisch een abonnement aan gaat vanaf je eerste bestelling maar waarbij je niet verplicht bent om een 2e box af te nemen. Hieraan zitten wel voorwaarden verbonden, je kunt altijd je abonnement opzeggen, een box overslaan of je abonnement pauzeren, dit dien je wel een aantal dagen van te voren te doen, doe je dit niet dan krijg je gewoon de box van volgende week opgestuurd.

maaltijdbox zonder abonnement.

Mathijs Maaltijdbox.

Bij Mathijs Maaltijdbox ga je vanaf de eerste bestelling een abonnement aan die kun je vervolgens via je online account helemaal indelen en plannen zoals jezelf wilt, je kunt kiezen voor een, een wekelijks of twee wekelijks abonnement waarbij je de box thuis ontvangt. Het is een doorlopend flexibel lidmaatschap dat je altijd kunt pauzeren of stopzetten. Mathijs Maaltijdbox hanteert hier wel een opzeg / wijziging termijn van 6 dagen. Klik hier om meer te weten te komen over Mathijs Maaltijdbox.

Marley Spoon.

Net als bij Mathijs hanteert ook Marley Spoon een flexibel abonnement waarbij je altijd kunt opzeggen of pauzeren, vanaf je eerste bestelling ga je een flexibel abonnement aan waarbij je via je eigen online account je bestellingen kunt beheren. Je kunt de bezorg data aanpassen tot 6 dagen voor de bezorging en tot 8 weken voor de bezorging. Opzeggen en pauzeren kan dus altijd indien je dit maar wel minimaal 6 dagen van te voren doet. Marley Spoon

Maaltijdboxen met abonnement zonder verplichte afname.

Toen de maaltijdboxen net in opkomst kwamen, waren onderstaande bezorgers degen die met een minimale afname van twee of meer maaltijdboxen werkte. Dit is niet meer zo. Tegenwoordig kun je altijd je abonnement opzeggen. Ook na de eerste bestelling. Je kunt namelijk altijd zonder opgave van reden, gebruik maken van het twee weken herroepingsrecht.

HelloFresh.

Bij HelloFresh ga je een flexibel lidmaatschap aan waarbij je altijd je abonnement kunt pauzeren maar wel verplicht bent om een 2e box af te nemen. Je kunt dus wel na de eerste box je account pauzeren maar opzeggen kan pas nadat je minimaal een 2e box hebt ontvangen. Nu hoor ik je denken pauzeren kan dus wel altijd, ja dat wel maar niet voor eeuwig, als je wilt pauzeren na de eerste box dan komt er na een aantal weken wel een bericht van HelloFresh dat ze de 2e box aan je gaan leveren. Klik hier voor meer informatie over HelloFresh.

Beebox.maaltijdbox zonder abonnement

Wanneer je een lidmaatschap aan gaat met Beebox dan krijg je elke week een gezonde box thuisbezorgd, en ook bij beebox kun je via je eigen online account je abonnement pauzeren en stopzetten, pauzeren kan als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en moet dan wel minimaal een week van te voren gebeuren. Je abonnement opzeggen dient je ook minimaal een week van te voren te doen en kan pas na afname van 2 boxen. Het gemak van Beebox is wel weer dat wanneer je de eerste box besteld je meteen ook voor de 2e box betaald. Bekijk hier de boxen en prijzen van Beebox.

Proefboxen.

Naast al deze vormen van het Flexibele abonnement zijn er nog meer opties wanneer je liever niet meteen een abonnement aangaat, het is erg begrijpelijk dat je eerst een maaltijdbox wilt proberen of dat je er zelfs meerdere wilt proberen voordat je definitief je keuze maakt bij wie je een lidmaatschap aan gaat. Gelukkig zijn al deze lidmaatschappen erg flexibel en niet zoals een sportschool abonnement.

Hier zijn de proefboxen voor, met deze eenmalige foodboxen kun je vrijblijvend zonder verplichtingen een box testen om te ervaren of het wel wat voor jou is, deze eenmalige proefboxen zijn niet bij iedere bezorger beschikbaar.

Bij HelloFresh kun je heel eenvoudig een proefbox bestellen, het enige nadeel is dat je bij een proefbox geen gebruik kunt maken van een kortingscode.
Bij Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon kun je geen proefbox bestellen maar je bent niet verplicht om een 2e box te bestellen dus kun je in principe direct na de eerste bestelling je abonnement pauzeren en hier bij is het dan wel mogelijk om een korting te gebruiken waardoor de box aanzienlijk goedkoper wordt.

De allerhande box is in principe een eeuwige proefbox omdat je hier geen abonnement op kunt nemen.

Bewaren

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!