Gratis
0

Maaltijdbox vergoed door basiszorgverzekering.

Om verwarring te voorkomen: Dit bericht bevat onze 1 April 2016 grap, en is dus niet waar.

Goed nieuws voor mensen die graag gezonder willen eten, en helemaal goed nieuws als je ook nog eens fan bent van de maaltijdbox. Dankzij de inzet en een goedgekeurd voorstel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kun je vanaf 1 Juli dit jaar de maaltijdbox vergoed krijgen vanuit je basis zorgverzekering.

Maaltijdbox vergoed door zorgverzekering.

Goed nieuws voor iedereen die gezonder wil gaan eten of dit al deed door het gebruik maken van een foodbox, dat maaltijdboxen het gezond eten bevordert en meer mensen bewuster laat omgaan met voeding wisten we al, dat dit nu ook nog eens helemaal vergoed gaat worden is een enorme stap in de richting van een slank en gezond Nederland, de laatste jaren en zelf vorig jaar is overgewicht nog steeds een groeiend probleem. Alleen mensen uitleggen en leren dat ze gezonder moeten eten door middel van verse producten, het hanteren van de schijf van vijf en gevarieerd eten is niet genoeg.

Hoe je de box vergoed kunt krijgen door je verzekering lees je onderaan op deze pagina.

Gezond eten, belangrijk voor de gezondheid.

Hier spelen maaltijdboxen al een belangrijke rol in, door de verse producten direct bij de boeren en producenten vandaan te halen, vaak biologisch en duurzaam geproduceerd, die dan vervolgens door voedingsdeskundigen gebruikt worden om gezonde uitgebalanceerde maaltijden te bedenken die met bereidings-instructies van +/- 30 minuten bij je thuis worden bezorgd. Gezonder eten kan bijna niet, voor veel mensen is dit een erg handige box, zeker wanneer je het ook nog eens te druk hebt om elke dag weer een avondmaal op tafel te zetten. En een uitkomst voor mensen die gezonder willen eten.

Omdat we de laatste 2 jaar tijdens de toename in populariteit van deze box zien dat er ook een flinke toename is in gezonder en bewuster met voeding omgaan door veel mensen. En dat de maaltijdbox hier verantwoordelijk voor is gaat alles krediet naar de maaltijdbox bezorgers. Om deze reden en uit een onderzoek heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een voorstel ingediend om deze gezonde boxen door de basis verzekering vergoed te krijgen zodat iedereen gezonder kan gaan eten en we overgewicht een halt toe kunnen roepen.

Niet alleen volwassenen maar ook kinderen eten een stuk gezonder door deze manier van eten, uit onderzoek blijkt dat gezinnen met kinderen ontzettend veel gebruik maken van deze foodboxen en blijkt dat ze gemiddeld vaker veel gezonder eten 😉 volgens het ministerie van (VWS) is dit juist de doelgroep waar we ons voornamelijk op richten, het is van lands belang dat volgende generaties veel gezonder gaan eten dan we nu doen, en daarom is het zaak om te beginnen bij jonge gezinnen met kinderen om deze te leren wat gezonde voeding inhoudt.

Gratis maaltijdbox.

Vanaf 1 Juli kan iedereen een gratis maaltijdbox abonnement nemen en elke week de maaltijdbox vergoed krijgen, dit is niet alleen goed nieuws voor de consument en de volksgezondheid maar ook goed nieuws voor de maaltijdbox bezorgers zelf. Bedrijven als HelloFresh, Allerhande, Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox, deden al erg goede zaken en de laatste 2 jaar is deze markt in een enorme groei spurt terecht gekomen. De verwachten is dan ook dat zodra de maaltijdbox gratis te krijgen is, de verkoop cijfers zullen vertienvoudigen.

Deze nieuwe regel geld trouwens niet alleen voor de maaltijdbox, maar ook voor z’n nieuwste jonge zusje de fruitbox, deze boxen zijn ook enorm populair en dragen goed bij om als tussendoor snack gezond fruit te eten in plaats van ongezonde snacks.

Tot nu toe heeft 1 op de 10 Nederlanders weleens een maaltijdbox geprobeerd, dit zal in de periode na 1 Juli waarschijnlijk 10 op de 10 Nederlanders worden, want ja we zijn en blijven nou eenmaal Nederlanders en wie wil nou niet een gratis maaltijdbox?

Hoe krijg je een maaltijdbox vergoed door je zorgverzekering?

gratis maaltijdbox

Lees verder…..

1 April, gezonde kikker in je bil 😉

Een gratis maaltijdbox die vergoed wordt door je verzekering bestaat natuurlijk niet, en zul je al meteen gedacht hebben dit klinkt te mooi om waar te zijn. Daarom wil ik hier nog even duidelijk maken dat het om een 1 April grap gaat. Wij konden hier natuurlijk niet achter in blijven en of hij geslaagd is mag jij zeggen. 😉

Een feit blijft wel dat de boxen gezonde voeding promoten, de gerechten worden wel degelijk met verse producten en door voedingsdeskundigen bedacht. Omdat wij dit je in dit nep bericht toch tegemoet willen komen krijg je van ons wel een dikke vette gezonde korting op een maaltijdbox naar keuze. De korting wordt na het klikken op de knop direct automatisch verrekend.

Pak je € 20,- Marley Spoon korting hier.   

€ 20,- korting op een HelloFresh Box   

€ 15,- korting op een Mathijs Maaltijdbox   

Delen op je social media mag.

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!