Kook jij of ik? – Gezonde verse maaltijden zonder zelf te hoeven koken.

Dankzij het succes van de maaltijdbox, zie je dat niet alleen de grote maar ook de kleinere regionale box bezorgers meer aandacht krijgen. Maar er is nog een trend gaande en dan heb ik het niet over de fruitbox die ook zijn succes te danken heeft aan de maaltijdbox, ik heb het over de verse kant en klare maaltijden die bij je thuisbezorgd worden. Het maaltijd concept waarbij je zelf niet hoeft te koken en toch verse producten direct van het erf van de telers af eet. We hebben al eerder over de koelverse maaltijden van Enjoy Fresh gehad, maar er zijn meer spelers op de markt, in dit artikel gaan we het hebben over het verse maaltijden concept “Kook jij of ik?”

Kook jij of ik?

Wat is Kook jij of ik? Je ziet steeds meer varianten op de maaltijdbox, waar HelloFresh begon met het leveren van een abonnementen dienst waar je elke week een box vol met verse producten voor een aantal nog zelf te maken recepten in zaten, waarvan je van te voren iet wist wat er in zou zitten, kreeg je al snel Marley Spoon met het idee om mensen te laten kiezen uit een aantal recepten elke week. Kook jij of ik? Is weer een leuke variant op de maaltijdbox en een mix van dit en koelverse kant en klare maaltijden.

Bij Kook jij of ik werken ze met een heel leuk uniek concept, het werkt als volgt: Elke week kun je op de website een aantal nieuwe gerechten vinden, deze gerechten worden bereid met erg verse producten die direct bij lokale boeren en telers vandaan komen. Nu kun je zelf kiezen hoeveel gerechten je wilt en voor hoeveel personen, maar kun je ook aangeven of je deze gerechten zelf wilt bereiden of al kant en klaar, bereid bij je thuisbezorgd krijgt. Wat ons betreft een heel leuk concept waar goed over nagedacht is.

Hoe werkt het?

Kook jij of ik? werkt in 3 stappen: Er worden je elke week weer 5 nieuwe gerechten aangeboden die variëren van vlees, vis en vegetarisch. Deze recepten worden bereid / klaargemaakt met verse producten van producenten uit de buurt. Bij Kook jij of ik? kiezen ze bewust voor duurzame producten, die voor puur en eerlijk eten staan. Zo weet je altijd waar de producten vandaan komen en het verhaal erachter. Alle boeren en producenten waar Kook jij of ik mee samenwerken kun je vinden op hun website met ieder hun eigen verhaal.

 • Stap 1.
  In deze stap kies je jouw favoriete gerechten en kun je kiezen uit 5 verschillende vis, vlees of vegetarische gerechten. Het aantal gerechten dat je kunt kiezen is onbeperkt, je kunt dus ook 1 gerecht kiezen of 20, wat je zelf wilt.
 • Stap 2.
  In deze 2e stap komen we bij het kenmerkende deel van deze maaltijden bezorger Nu wordt namelijk de belangrijke vraag gesteld: Kook jij of ik? Je kunt in deze stap aangeven of je wilt dat de gerechten al helemaal voor je bereid worden of dat alleen voorbereid met duidelijke instructies om ze zelf snel op tafel te kunnen zetten. In beide gevallen zijn de producten en gerechten enkele dagen houdbaar in de koelkast.
 • Het gaat nog een stapje verder, want je kunt er niet alleen voor kiezen om wel of niet zelf te koken, je kan dit ook gedeeltelijk doen, je kan er dus voor kiezen om bepaalde producten wel zelf te koken en andere weer niet.
 • Stap 3.
  Nu is het tijd om de bestelling te laten bezorgen en kun je aangeven wanneer je de maaltijden thuis of op het werk bezorgd wilt krijgen.
 • Stap 4.
  Op de dag van bezorging krijg je de bestelling in een mooi tasje met de maaltijden verpakt in duurzame verpakkingen en duidelijke bereidings-instructies, of om zelf te koken of de uitleg voor het opwarmen van de kant en klare maaltijden.

Geen abonnement.

Zoals je kunt zien werkt Kook jij of ik niet met een abonnementsvorm maar kun jezelf elke week de maaltijden bestellen, ondanks dat er geen minimum is voor het te bestellen aantal, moet je er wel rekening mee houden dat de producten koel bewaard moeten worden en dat ze maar beperkt houdbaar zijn. Dit staat trouwen netjes aangegeven bij elk recept.

Postcode en bezorg gebied.

Deze maaltijdservice bezorgd op dit moment nog niet in heel Nederland om erachter te komen of ze op jouw adres bezorgen kun je eerst een postcode check doen op de website, doe je dit niet dan vragen ze dit tijdens het bestel proces aan je. Mochten ze nog niet in jouw regio bezorgen, dan kun je je inschrijven voor hun nieuwsbrief en houden ze je op de hoogte van wanneer dit wel het geval is.

Prijzen van de Kook jij of ik maaltijden.

Omdat jezelf kan kiezen hoeveel gerechten je besteld is er geen vaste prijs te noemen, op het moment van dit schrijven zien wij op de website dat de gerechten variëren in prijs van het goedkoopste gerecht € 4,95 en de duurste € 6,95. Deze prijzen zijn dus per maaltijd en per portie. Wil je voor 2 personen bestellen dan moet je dezelfde maaltijd 2 keer bestellen. Het leuke is wel dat je voor elk persoon een ander gerecht kan bestellen.

Kenmerken van Kook jij of ik?

Verse duurzame producten uit de regio.

Zelf het aantal gerechten kiezen en het aantal personen.

Zelf bereiden of (gedeeltelijk) laten bereiden.

Nog niet in heel Nederland bezorgd, doe de postcode check.

Meer informatie over Kook jij of ik?   

Tot slot.

Het bestellen van maaltijden die bij je thuisbezorgd worden past helemaal in deze tijd, de kracht erachter zijn de verse producten. We kennen kant en klare maaltijden al heel lang, maar het ontbrak daarin erg aan een gezonde factor, nu kun je ook van gezonde koelverse maaltijden genieten die bezorgd worden, of kies je er toch liever voor om deze gerechten zelf te berieden in in 15 a 30 minuten op tafel te zetten volgens het bekende maaltijdbox concept dat je wellicht beter kent van de Allerhande Box en de boxen van Mathijs Maaltijdbox waar je trouwens nu een leuke korting voor kunt krijgen.

Wij vinden Kook jij of ik? een erg leuke variant op de boxen en zullen deze maaltijdbezorger in de gaten houden, zodra er nieuws is dan lees je dat als eerst bij ons.

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!