Nieuws kindvriendelijke maaltijdboxen
0

Kindvriendelijke maaltijdboxen

Net als maaltijdboxen voor 1 persoon, of vegetarische maaltijdboxen zijn ook de kindvriendelijke maaltijdboxen niet makkelijk te vinden, maar ze zijn er zeker wel.
Door al het geweld dat op dit moment plaats vind in de maaltijdboxen branche mag je als consument ook wel wat kritischer kijken naar de verschillende maaltijdboxen, zo kun je goed kijken naar de verschillen tussen de maaltijdboxen en de maaltijdbox aanbieders, ze voeren allemaal het zelfde concept, namelijk dat van maaltijdbox. Echter hebben ze allemaal hun eigen visie hierop en zijn er een aantal aanzienlijke verschillen te vinden tussen de aanbieders en de maaltijdboxen. Dit is ook een van de redenen waarom wij deze website begonnen zijn.

Wat zijn kindvriendelijke maaltijdboxen?

In dit artikel wil ik het graag hebben over de kindvriendelijke maaltijdboxen, maar wat bedoelen we met kindvriendelijke maaltijdboxen? Elke maaltijdbox is toch geschikt voor kinderen? Kinderen eten toch ook gewoon wat de pot schaft en wat ouders voor ze koken dus waarom zou er speciaal een maaltijdbox voor kinderen moeten zijn? Allemaal terechte vraagtekens en daarom gaan we er wat dieper op in.

Ten eerste is er niet een maaltijdbox die alleen maar voor kinderen is, voor de duidelijkheid wordt hiermee bedoel de boxen waarin ook aan kinderen is gedacht, kind vriendelijk dus, dit zijn meestal de familie boxen zoals de familybox van HelloFresh bijvoorbeeld. Waar moet je dan aan denken? Bij de recepten die in dit soort kindvriendelijke maaltijdboxen zitten wordt rekening gehouden met kinderen, vaak wordt de smaak van het gerecht wat milder gehouden en worden er niet zoveel scherpe kruiden gebruikt, er zit ook meer groenten in, de vitamientjes die kinderen zo hard nodig hebben zijn daarmee rijkelijk vertegenwoordigd, en kun je regelmatig een leuke verrassing voor kinderen in de maaltijdboxen aantreffen. Verder zitten in deze maaltijdboxen ook gewoon weer 3 gerechten en wordt er genoeg gevarieerd met vlees, gevogelte, vis en groente.

Gezonde voeding voor kinderen.

De maaltijdboxen stonden al bekend om hun gezonde kenmerken van vers en verantwoorde producten, dit is iets waar we als volwassenen zeker wat aan hebben in ons drukke leventje, maar dit geld natuurlijk net zo goed voor onze kinderen, op deze manier of het nou kindvriendelijke maaltijdboxen zijn of de standaard maaltijdboxen het feit blijft dat we door middel van de maaltijdbox allemaal gezonder gaan eten, we zijn minder lang bezig met het bereiden van ons avondeten, we eten gezonder en je hebt meer tijd voor elkaar na en voor het eten. Alleen maar positieve kenmerken en zeker de moeite waard om eens een maaltijdbox te proberen.

Verder verschillen de maaltijdboxen waarbij extra aan kinderen wordt gedacht niet zo heel veel met de standaard maaltijdboxen, het idee is nog steeds hetzelfde, verse producten, lekkere verrassende en inspirerende recepten die iedereen makkelijk kan maken en snel op tafel kan zetten, een kind kan de was doen. 😉

Overige Maaltijdboxen.

Natuurlijk betekend dat niet dat de overige maaltijdboxen niet voor kinderen zijn of minder geschikt voor kinderen zijn, hier is helemaal niets van waar. Dit ligt helemaal aan jezelf en hoe jij je kinderen opvoed. Denk er maar over na, in sommige culturen wordt heet en kruidig eten er al met de pap lepel in gegoten, kinderen kunnen net als volwassenen gewoon alles eten, natuurlijk moet je wel uitkijken met pepers en dat soort producten maar over het algemeen eten kinderen prima alles wat er op tafel gezet wordt.

Ook verschilt het enorm per kind en per huishouden, sommige kinderen zijn nou eenmaal hele moeilijke eters of kunnen niet stil zitten, dan kan zo,n  maaltijdbox met een speeltje als verrassing natuurlijk een uitkomst zijn, of een leuke pizza die helemaal kindvriendelijk is ingericht bijvoorbeeld.

Familiebox

Niet iedere maaltijdbox aanbieder heeft een aparte maaltijdbox met extra aandacht voor kinderen, blijkbaar is de vraag naar dit soort maaltijdboxen er wel maar niet zo extreem groot. Wil je weten waar je zo,n familie maaltijdbox kunt vinden, hieronder hebben we 4 maaltijdbox aanbieders voor je neergezet namelijk de HelloFresh Familybox de Mathijs Maaltijdbox Familiebox en de Familiebox van Marley Spoon. Klik hieronder op de buttons om direct naar de website te gaan voor meer informatie over de prijzen en de inhoud van de kindvriendelijke maaltijdboxen.

Marley Spoon met € 40,- korting bestellen  

Klik hier om Mathijs Maaltijdbox te bestellen  

Klik hier voor Ekomenu Familie menu  

Klik hier om de HelloFresh Familybox met 50% korting te bestellen   

Klik hier om de AH Familiebox te bestellen   

Tags: , , ,Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!