Een kijkje in de keuken bij De Krat.

Naast de vele ervaringen met maaltijdboxen waar ik reviews over schrijf voor op mijn website, ga ik soms ook op bezoek bij de bedrijven die zich in deze markt begeven, soms uit nieuwsgierigheid, soms vanuit zakelijk perspectief en soms gewoon op uitnodiging. Onlangs kreeg ik een uitnodiging van De Krat om eens kennis te komen maken, ik vroeg natuurlijk meteen of ik mijn bezoekje op camera mocht vastleggen voor de website, zodat niet alleen ik, maar ook mijn website bezoekers kennis konden maken met De Krat en hun werkwijze, dit was geen probleem en werd alleen maar enthousiast verwelkomd!

Meer informatie De Krat   

Een kijkje in de keuken bij De Krat.

Een van de dingen die mij meteen opviel was de ligging van het hoofdkantoor, in een stad zoals Amsterdam weetje eigenlijk nooit op wat voor een soort locatie een bedrijf zich bevind, dit kan in het centrum zijn in een van de vele dure grachtenpanden, of op een saai bedrijven terrein waar over het algemeen meerdere bedrijven zich vestigen. De Krat zit op geen van deze. maar wat mij betreft op een locatie die echt bij ze past en van waaruit het bedrijf z,n oorsprong kent. De Krat zit gevestigd in misschien wel een van de gezelligste buurten van Amsterdam, De Watergraafsmeer in Stadsdeel Oost. Niet alleen de gezelligste buurt maar ook de buurt waar ik als kind ben op gegroeid en mijn hele leven heb gewoond, ik voelde me daarom meteen thuis bij De Krat.

Gevestigd in een leuke buurt die nog echt Amsterdam uitstraalt en voelt zoals Amsterdam hoort te voelen, waar vele verschillende culturen samen komen en zich vermengen tot een gezellige buurt met vele leuke restaurants, winkeltjes, markten, speciaalzaken en de prachtige parken en natuurvoorzieningen die deze polder kent. Waar mensen van buiten zijn houden, maar vooral ook van lekker eten.

Eenmaal binnen gekomen en kennisgemaakt te hebben zag ik al meteen dat de mensen bij De Krat echte Amsterdammers betrof,en heel open en eerlijk waren, ze spraken met veel plezier over hun vak en wat ze daar deden. Het hoofdkantoor is combinatie van een stukje kantoor, waar hard gewerkt wordt en alle afdelingen zoals, de administratie, marketing, logistiek allemaal bij elkaar zitten in een ruimte. Naast deze kantoorruimte en ook meteen de ruimte waar je als eerst binnenkomt wanneer je het pand betreed is hun keuken. De plek waar het allemaal begint, niet de keuken waar alles wordt in gepakt in de kratten, want dat gebeurd elders in een foodcenter, waar ook het transport vandaan wordt geregeld. Maar een keuken waar ze elke week de recepten bedenken, maken om te testen en finetunen voordat ze definitief in De Krat terecht komen.

Op het moment van mijn bezoek waren de eigenaresse Eefje Brugman en collega Tessa Venker die verantwoordelijk is voor de inkoop en inhoud, druk bezig om de nieuwe recepten te maken en testen. Ik viel dus met mijn boter in de neus want ik mocht uiteraard mee helpen met het proeven van de gerechten, en ik kan je nu alvast vertellen dat de gerechten die in week 22 van De Krat zitten echt heel lekker zijn. Bekijk de foto’s onderaan dit artikel voor een indruk. Op de achtergrond in het kantoor gedeelte zat Mike Mulder hard te werken aan de communicatie en marketing van het bedrijf.

Ambachtelijke ingrediënten en pure gerechten.

Tijdens mijn bezoekje aan De Krat heb ik natuurlijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen waar de producten vandaan komen en of ze ook echt duurzaam en lokaal zijn. Aan de echtheid van het bedrijf hoef je zeker niet te twijfelen, het bedrijf is erg transparant en eerlijk. Ze houden zelf van lekker en gezond eten en maken daarom elke week weer met veel passie en plezier de gerechten voor de volgende krat.

Benefit Corporation.

Het B Corp keurmerk dat De Krat trots mag dragen is niet voor niets, dit keurmerk staat voor een netwerk van bedrijven, die niet alleen zeggen dat ze duurzaam zijn maar dit ook echt doen, zich goed inzetten voor een beter milieu, transparant zijn een sociaal betrokken zijn. Alle telers, boeren en producenten waar het bedrijf mee samenwerkt zijn stuk voor stuk mensen die met veel liefde voor hun vak en de wereld hun product maken. Altijd op een duurzame en biologische manier.

Niet de grootste maar wel een van de beste.

Duidelijk is wel dat wanneer je eerlijke en kwalitatieve producten met lekkere recepten aan wil bieden, je niet de grootste kunt zijn, want zodra je 100.000 huishoudens moet gaan voorzien van je maaltijdbox kun je niet meer bij de lokale boer je ingrediënten inkopen die deze met veel liefde en aandacht maakt. Als je kijkt naar de grotere bedrijven die deze markt domineren zie je dat ze wel claimen om gezonde en verse producten in hun boxen te hebben, maar tegelijkertijd weet je dat ze gebruik maken van massa productie wat ten koste gaat van de kwaliteit van de producten.

Bij De Krat is dit niet het geval, het bedrijf bezorgd hun maaltijdkrat in heel Nederland, en zitten daarmee op een goede grenslijn waarmee ze nog steeds hun zelf kunnen zijn, eerlijk, ambachtelijk en puur. Ze werken al jaren met dezelfde boeren samen, die dezelfde mind-set hebben en een eerlijk en goed product willen neerzetten. De Krat is niet voor niets in 2014 nog door Kassa als beste getest en in 2015 stonden ze in de “Margriet” in een beoordeling waar ze het hoogste cijfer kregen, een “9”.

Ik ben er ook van overtuigd dat het bedrijf deze waardering verdient, ik ben er tenslotte geweest en heb met mijn eigen ogen gezien hoe ze werken, bij De Krat draait het niet om steeds maar groter te worden en meer geld te verdienen, maar draait het alleen om lekker en gezond eten met verse producten, nieuwe ingrediënten van hoge kwaliteit, inspireren en genieten.

De Krat ervaring.

Naast mijn kijkje in de keuken bij De Krat mocht ik als klap op de vuurpijl ook nog hun Gezinskrat testen, dat heb ik natuurlijk met alle liefde gedaan en kun je mijn bevindingen van deze ervaring hier vinden.

Foto reportage.

Ik heb mijn camera meegenomen en vastgelegd wat ik heb gezien, het resultaat kun je hieronder in de galerij zien.

 

Ga naar De Krat   

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑