4 favoriete HelloFresh Recepten.
Om je een indruk te geven van de recepten die je in de maaltijdboxen van HelloFresh kunt tegenkomen hebben wij een klein lijstje met een paar van onze favoriete gerechten voor je gemaakt, het leuke van deze lijst en met name deze HelloFresh recepten is dat je ze altijd kan maken. Zelfs als je geen maaltijdbox hebt besteld kun je deze recepten eenvoudig maken door zelf de ingrediënten te halen bij de supermarkt en vervolgens deze HelloFresh recepten te maken.
HelloFresh Recepten van deze en volgende week.
We merken dat mensen toch graag willen weten wat er deze weel of volgende week in de maaltijdbox van HelloFresh zit, dat is logisch echter is het concept van de maaltijdbox ook wel om je te laten verassen en te laten inspireren, mocht je toch willen weten welke gerechten er deze week of volgende week in de HelloFresh maaltijdbox zit dan kijk je gewoon even hier. En mocht je dan een HelloFresh boxen willen bestellen vergeet dan niet je HelloFresh kortingscode.
Klik hier om de aankomende recepten van HelloFresh te bekijken
Onze favoriete HelloFresh recepten.
Zelfs voordat ik deze website ben begonnen heb ik zeer regelmatig de HelloFresh besteld en vele recepten mogen uitproberen, dit heeft tot veel lekker en leuk tafelen geleid, uiteraard zaten er ook soms gerechten bij waar ik niet zo onderste boven van was maar dat kan ook niet toch? En als je nooit iets nieuws probeert dan weet je ook niet of je het lekker vind, dat is een van de unieke eigenschappen die ik zo mooi van van de maaltijdboxen, het ontdekken van het onbekende.
Hieronder een klein overzicht van de HelloFresh recepten om jou een betere indruk te geven van deze recepten en welke ik erg van heb genoten afgelopen jaar.
Volkoren pitabrood met falafelburger, salade en yoghurtsaus.
Dit is een leuk en lekker vegetarisch recept die iedereen kan eten, dit broodje kan als tussendoortje in bijvoorbeeld de middag of als avond eten met de frisse salade erbij.
Voor 4 personen
Bereidingstijd = 30 minuten.
Ingrediënten
600 gr Falaleldeeg
125 gr Veldsla
19 Radijsjes
4/5 Komkommer
4 Verse dille takjes
8 Volkoren pitabroodjes
200 gr Yoghurtsaus
4 el Zonnebloemolie
4 el Extra vierge olijfolie
4 el Mosterd
4 tl Honing
4 tl Witte wijnazijn
Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.
- Kneed het falafeldeeg en draai hiervan 2 ballen per persoon. Druk deze vervolgens plat tot burgers.
- Snijd of schaaf de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Meng alle vier in een saladekom.
- Verhit 4 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de falafelburgers 3 – 4 minuten aan elke kant bruin. Schud regelmatig met de pan om te voorkomen dat de falafelburgers aanbakken.
- Besprenkel de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 min- uten in de oven of broodrooster of tot ze bruin zijn.
- Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de salade.
- Verdeel de pitabroodjes en falafelburgers over de borden. Serveer met de salade en yoghurtsaus.
Parelgerst met paprika, pecorino en maïskolf.
Dit is een gerecht met een zomers karakter door de maiskolf, de pecorino geeft dit gerecht een volle smaak ideaal om bijvoorbeeld te maken voor bij de barbecue maar ook in de herfst of winter kan dit gerecht heel lekker smaken.
Voor 4 personen.
Bereidingstijd = 40 minuten.
Ingredienten:
4 Maïskolven
2 Rode uien
3 Knoflookteentjes
335 gr Parelgerst
4 tl Oregano
2 Rode paprika’s
5 takjes krulpeterselie
125 gr Mesclun
100 gr Pecorino
800 ml Groentebouillon
1 el Roomboter
1 el Olijfolie
2 el Extra vierge olijfolie
4 tl Zwarte balsamicoazijn
Peper en zout
- Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Verwijder de bladeren van de maiskolf. Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.
- Verhit de roomboter in een koekenpan of hapjespan met deksel en bak de maiskolf, afgedekt, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om. Haal daarna uit de pan en houd warm in de oven.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een pan met deksel en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de parelgerst en oregano toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 20 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.
- Snijd ondertussen de rode paprika en krulpeterselie klein. Besprenkel de mesclun met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout in een salade kom en bewaar apart.
- Zet de koekenpan of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de paprika 5 minuten in het achtergebleven vet van de maiskolf. Voeg halverwege de helft van de krulpeterselie toe en bestrooi met peper en zout.
- Voeg de paprika en pecorino bij de parelgerst en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden peterselie en serveer met de maiskolf en mesclun.
Schelvis met bospeen en zilvervliesrijst.
Vis zit vol met essentiële vetten die heel goed voor je zijn, daarom mag een vis recept natuurlijk niet ontbreken tussen onze favorieten dit van dit jaar. Dit recept is er makkelijk te maken en binnen 30 minuten zet je dit erg gezonde HelloFresh recept op tafel.
Voor 4 personen.
Bereidingstijd = 35 minuten.
Ingrediënten
4 takjes verse dille
335 gr Zilvervliesrijst
800 gr Bospeen
4 x Schelvis
12 el Turkse yoghurt
2000 ml Groentebouillon
2 el Roomboter
2 el Olijfolie
2 tl Mosterd
Peper en zout
- Bereid de bouillon in een pan met deksel. Kook 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rijst. Snijd de dille fijn.
- Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
- Was ondertussen de bospeen grondig. Snijd het groen van de bospeen, maar laat nog een klein stukje zitten. Halveer grote bospenen. Kook 10 – 15 minuten in de bouillon (zie tip). Giet daarna af.
- Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de bospeen nog 5 minuten in de koekenpan op middelmatig vuur.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan en bak de schel- vis 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
- Breng in een van de pannen met deksel de yoghurt met de mosterd zachtjes aan de kook. Voeg de helft van de dille toe en roer door.
- Verdeel de schelvis, peen en rijst over de borden. Serveer met de warme mosterd-dille-yoghurtsaus en garneer met de overige dille.
Fusilli met gevulde courgette rolletjes en Parmezaanse kaas.
Een goede pasta mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje, deze kwamen wij in September tegen tussen de HelloFresh recepten in de Originalbox. Eenvoudig recept maar erg smaakvol, vooral de gevulde courgette rolletjes waren verrassend lekker.
Voor 4 personen.
Bereidingstijd = 35 minuten.
Ingrediënten:
4 Knoflookteentjes
2 Courgette’s
4/5 Kropsla
360 gr Fusilli integrale
50 gr Walnoten
125 gr Grana pardano
6 el Kookroom
4 el Extra vierge olijfolie
2 el Zwarte balsamicoazijn
4 el Olijfolie
Peper en zout
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
- Snijd of pers de knoflook fijn. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in flinterdunne plakken (4 per persoon). Snijd de overige courgette in blokjes van 1⁄2 cm. Scheur de kropsla klein.
- Kook de fusilli, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en hak de walnoten fijn.
- Maak ondertussen in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
- Verhit de helft van de olijfolie in de grill- of koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgetteplakken 2 minuten aan elke kant. Haal de courgette uit de pan en beleg elke courgetteplak met sla. Verdeel 1⁄3 van de grana pardano en de helft van de dressing over de courgette- repen. Rol op en zet vast met een saté prikker.
- Voeg de overige sla en de overige dressing toe aan een salade kom.
- Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak 5 minuten. Voeg vervolgens de fusilli, walnoten, overige grana pardano en kookroom toe en verhit 2 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de fusilli en courgette rolletjes over de borden. Serveer met de salade.
HelloFresh korting.
Dit zijn 4 van de vele HelloFresh recepten waarvan wij hebben genoten, er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar om jou een klein beetje een indruk te kunnen geven van wat er in de foodboxen van HelloFresh zit hebben wij deze 4 HelloFresh recepten met je gedeeld, binnenkort gaan wij weer een box van HelloFresh bestellen en daar zullen wij dan een uitgebreide review over gaan schrijven. dus hou deze pagina goed in de gaten en kijk voor andere maaltijdbox ervaringen hier.
Ben je overtuigd van de gezonde en lekkere recepten van HelloFresh? Klik dan op onderstaande knop om de Original, Veggie of Familybox met korting te bestellen.
HelloFresh met € 20,- korting bestellen