3 x waarom een maaltijdbox goedkoper is dan je denkt.

Die maaltijdboxen zijn leuk he? Ja dat vinden wij nou ook, ik zelf kan er maar geen genoeg van krijgen ik kijk ook elke keer weer ontzettend uit naar m,n maaltijdbox en naar de recepten die er deze week in zitten. Door mijn enthousiasme heb ik ook al veel vrienden en kennissen aan de maaltijdbox gekregen. Die het ook allemaal als erg positief ervaren, voordat het zover is hoor ik vaak en terecht twijfels bij mensen zoals: Is het niet te duur? Dat kan ik zelf goedkoper kopen in de winkel en dat soort argumenten die helemaal op z’n plaats zijn, echter zijn dat dat de argumenten voordat je er eens goed over nagedacht hebt. Zo,n maaltijdbox lijkt soms wel aan de prijzige kant maar is dat ook echt zo? Er zijn toch een aantal factoren die je mee moet nemen in je overweging.

De goedkope maaltijdbox.

Om maar meteen met de duur in huis te vallen, die is er niet! Wel is er de goedkoopste maar dat is een ander verhaal, een goedkope maaltijdbox ligt bij iedereen anders, want wat vind jij goedkoop? Het is in alle tijden goedkoper om naar de markt te gaan voor je boodschappen toch? maar dat doe je ook niet omdat de markt niet altijd heel dichtbij is en de supermakrt veel makkelijker is en veel mee heeft toch? Daarom betaal je in de supermarkt weer meer dan op de markt, ondanks het vlees, fruit en groente van de markt vaak nog verser is. Met een goedkope maaltijdbox gaat dit ook op, je hoeft niet zelf na te denken over wat je gaat eten en wat je daar dan voor moet kopen om het vervolgens dan ook te kopen, te dragen en uit te pakken. Dit wordt allemaal voor je gedaan met de maaltijdbox, gemak dient een mens dus wat is een goedkope maaltijdbox als het goedkoper is om naar de winkel te gaan? Het gaat om gemak in het eerste geval dat is de grootste kracht van een maaltijdbox daarnaast zijn er nog een aantal voordelen en met name 3 redenen waarom een maaltijdbox goedkoper is dan je denkt.

Verspilling.

Laten we beginnen met wat we in Nederland per huishouden verspillen aan eten dat we te veel hebben gemaakt en uiteindelijk weggooien met z,n allen, of wanneer we teveel boodschappen hebben gedaan en je dat ene product moet weggooien omdat het over datum is. Dit komt vaker voor dan je denkt.

In Nederland verspillen we met z,n allen ongeveer 14% van al het voedsel en dat is op jaarbasis 47 kilo per Nederlander en per huishouden ligt dat getal nog hoger want dan is het gemiddeld 105 kilo.
Dat betekend dat we in Nederland met z,n allen elk jaar voor zo,n 2,5 miljard euro aan eten weggooien. Veel he? Ja schrikbarend veel. Per huishouden is dat € 340,- en per persoon ruim € 150,-

Waarom vertel ik dit? Wanneer je gebruik maakt van een maaltijdbox dan krijg je de producten voor de gerechten precies op maat en naar de juiste hoeveelheid in de maaltijdbox geleverd, tijdens het koken verspil je dus al niks en na het bereiden van zo,n maaltijd kun je hem altijd nog een paar dagen in de koelkast bewaren om de volgende dag of een dag later als nog de restjes op te eten.

De maaltijdbox is een positieve ontwikkeling als het om verspilling gaat.

Impuls aankopen.

Nog een reden waarom je met een maaltijdbox minder geldt gaat uitgeven zijn de impuls aankopen die je doet in de winkels wanneer je boodschappen doet. Je kent ze wel de impuls artikelen die bij de kassa’s liggen zoals de chocolade repen of andere aanbiedingen die je eigenlijk niet nodig hebt maar toch vaak nog even pakt omdat je het ziet staan en denk oh ja lekker. Andere impuls aankopen zijn ook het kopen van spullen die je eigenlijk niet nodig hebt en ook niet zo missen als je het niet gekocht had. Denk hiermee aan bijvoorbeeld die nieuwe chips van Lays waar je laatst de reclame van zag en hem nu voor je in de winkel ziet staan waardoor de verleiding een stuk groter geworden is om hem mee te nemen, het is inderdaad allemaal een psychologisch spel van onze adverteerders en producenten. Het is hoe het werkt en het werkt al jaren zo.

Nu wil ik niet meteen zeggen dat de maaltijdboxen deze impuls aankopen aanzienlijk verminderen, omdat je toch nog steeds wel naar de winkel moet voor je overige boodschappen, een maaltijdbox levert tot op heden alleen nog maar het avond eten en in sommige gevallen ook een fruitbox of een ontbijtbox. Maar omdat je minder nodig hebt van de supermarkt en dus minder tijd in de winkel spendeert zal het zeker effect hebben.

Korting.

Nog een hele goede redenen om eens een maaltijdbox te proberen is de gigantische korting die je kunt krijgen als je voor het eerst een maaltijdbox probeert, de maalltijdbox leveranciers stunten enorm met dit soort kortingen als onderdeel van hun marketing campagne en kun je soms wel een maaltijdbox voor minder dan de helft van de originele prijs bestellen.

Voor de huidige kortingen op verschillende maaltijdboxen kun je het beste even hier kijken.

Overige Voordelen.

Nu kan ik hier nog wel een aantal voordelen opschrijven van de maaltijdboxen, denk bijvoorbeeld aan de gezondheids factor van zo,n maaltijdbox, zo,n box is ontzettend verantwoord als het op gezondheid aankomt, verse producten, vaak biologisch, lekkere gezonde recepten, altijd een goede variatie in de gerechten. Ook hier vind ik dat de maaltijdbox een belangrijke rol in speelt in de huidige samenleving, in Nederland neemt nog steeds elk jaar het aantal mensen met overgewicht toe. Ik ga hier verder niet op in misschien wijd ik hier in een later stadium een artikel aan. Wel wil ik je in de tussen tijd nog wijzen op de 10 redenen waarom je een foodbox zou moeten proberen.

Ik hoop dat je hebt genoten van dit artikel en dat je er wat aan hebt, mocht je nog vragen, suggesties of opmerkingen zijn dan kun je daarvoor het reactie veld onderaan deze pagina gebruiken.

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!