Een gezond 2019 met een Gezonde maaltijdbox.

2019 is het jaar van de maaltijdboxen, waar vorig jaar de maaltijdboxen in populariteit erg gegroeid zijn en vele mensen dit fenomeen hebben leren kennen gaat 2019 een nog belangrijker jaar worden voor de maaltijdbox bezorgers. Nu we aan het begin van dit jaar staan wil iedereen weer graag starten met gezonder leven, we hebben allemaal zo onze voornemens om meer te bewegen, afvallen en gezonder eten. Om je hiermee op weg te helpen ga ik het in dit artikel hebben over de gezonde maaltijdbox.

Gezonde maaltijdbox.

Gezond leven staat niet alleen met een dieet waarmee je snel kunt afvallen of meer beweging, juist in alle gevallen van een slanker leven staat goede voeding centraal. De gezonde maaltijdbox is daar een heel goed hulpmiddel bij, maar waarom? hoor ik je denken. Wellicht heb je al eerder een artikel van mij gelezen waarin ik uitleg waarom maaltijdboxen zo gezond voor je kunnen zijn. Het is vrij simpel in de boxen worden verse gezonde producten gebruikt die meestal onbewerkt en dus biologisch zijn, de producten zijn ten alle tijde vers en komen direct van de boer vandaan en liggen dus niet in grote distributie centrums te wachten op bestelling. Dit geld voor het over grote deel van de maaltijdboxen, niet alle boxen zijn hetzelfde er zitten degelijk wel verschillen tussen de bezorgers, echter blijft het concept hetzelfde. Verse producten in combinatie met lekkere recepten bij je thuis bezorgd die je in een mum van tijd op tafel zet.

Variatie.

Het is algemeen bekend dat gevarieerd eten erg gezond is en zijn de boxen hier er goed voor, door elke week een box thuis bezorgd te krijgen eet je elke week weer anders en blijf je niet hangen in je eigen cirkel van steeds het zelfde eten. Daarnaast wordt er elke week rekening gehouden met voldoende vis, vlees en groenten. Bij de meeste bezorgers wordt er voor gezorgd dat er elke week minimaal een gerecht met vis in zit en wordt de bekende schijf van vijf methode gehanteerd bij de recepten.

Verse gezonde producten.

Met alleen variatie en uitgebalanceerde recepten door voedings-experts ben je er nog niet, een essentieel onderdeel voor een gezond eetpatroon en een gezonde maaltijdbox zijn verse producten, producten die in tegenstelling tot die uit de supermarkt onbewerkt zijn en met veel passie en liefde door de boer wordt geproduceerd. Vaak zijn deze recepten biologisch en altijd vers.

Bij de meeste maaltijdboxen dien je je bestelling voor een bepaalde datum te plaatsen om in de aankomende week je box bezorgd te krijgen, ik krijg veel vragen van mensen of er niet een box is die je morgen al bezorgd kunt krijgen als je hem vandaag besteld. Helaas is die er niet en als die er wel zou zijn dan zou dat geen goed teken zijn, de maaltijdbox is namelijk bedacht met het idee om vers voedsel in combinatie met gezonde recepten bij je thuis te bezorgen in plaats van de producten die eerst een paar dagen in de winkel liggen.

Op het moment dat de bezorger al z,n bestellingen voor de aankomende week binnen heeft dan kunnen ze deze bij boeren in de regio gaan inkopen om ze vervolgens de zelfde dag nog bij jou thuis te bezorgen. Zo ontvang jij producten die nog maar net geoogst zijn en direct vanaf de oogst bij jouw thuis worden bezorgd. Verser kun je het dus niet krijgen en gezonder ook niet. Deze producten zijn in de meeste gevallen onbewerkt en dus niet gemaakt om langer houdbaar te maken zodat ze nog een week in de super markt kunnen liggen voor de verkoop. Dat betekend weinig tot geen bestrijdings-middelen, veel biologische en duurzame producten die met passie worden gemaakt.

Gezonde recepten.

Bij sommige maaltijdbox aanbieders zoals bijvoorbeeld bij Mathijs Maaltijdbox en Marley Spoon worden de recepten door voedings-deskundigen en dieet experts bedacht in samenwerking met chef-koks die natuurlijk ook het een en ander van voeding weten en hoe je deze het beste bereid om de meeste vitaminen en mineralen te behouden in combinatie met de lekkerste smaak.

Om een paar van deze boxen uit te lichten hieronder een lijstje van gezonde maaltijdboxen.

De Box Leefstijl van Beebox.gezonde maaltijdbox

Deze maaltijdbox is speciaal bedacht voor mensen die graag een koolhydraatarm voedings-patroon hebben, we weten dat een koolhydraatarm dieet een van de meest effectieve manier om gewicht kwijt te raken is mede omdat je niet een kortstondig dieet volgt waarbij je weer terug valt in je oude eet patroon, het zogenaamde “jojo-effect” Maar omdat je permanent op je voeding blijft letten ga je gezonder eten en gezonder leven.

In deze koolhydraatarme maaltijdbox van Beebox zitten biologische producten met recepten die in combinatie met een chef en voedings-deskundige worden bedacht.

Meer informatie Box Leefstijl van Beebox

123Fresh.

Bij 123Fresh besteden ze over het algemeen meer aandacht aan een gezonde maaltijdbox, zo hebben ze een paar maaltijdboxen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met allergieën maar hebben ze ook twee boxen voor mensen die op hun voeding willen letten en gezonder willen eten.

Paleo maaltijdbox.

De Paleo maaltijdbox van 123Fresh richt zich op het Paleo dieet, dit is wederom een dieet waarvan bewezen is dat het werkt en niet zozeer een dieet is maar net als koolhydraatarm eten een permanente oplossing is voor je overgewicht, afvallen met een maaltijdbox dus. Met deze box eet je volgens het Paleo Principe zoals onze voorouders dat deden, veel simpeler en puurder.

Fit box.

De maaltijdbox voor sporters, wanneer je sport of meer wilt gaan sporten dan heeft je lichaam een ander voedingspatroon nodig, waar veel mensen de fout in gaan is deze combinatie van sporten en gezonder eten en denken ze dus bij gezonder eten aan minder en of meer salades en groenten en minder vetten, wanneer je sport heeft je lichaam juist bepaalde voedingsstoffen harder nodig dan normaal, waarom? omdat je ze veel meer verbrand dan iemand die niet sport en loop je dus een risico om een tekort aan bepaalde stoffen te hebben in je lichaam.

Daarom heeft 123 Fresh de fit Box bedacht.

Meer informatie 123Fresh   

Marley Spoon en HelloFresh.

Ook bij Marley Spoon en HelloFresh wordt er goed aandacht besteed aan de recepten die door professionele chef-koks en voeding experts worden bedacht. In hun boxen zitten uitgebalanceerde recepten die variatie in combinatie met verse producten bieden.

Meer informatie Marley Spoon Meer informatie HelloFresh

Bewaren

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!