Familieboxen, welke zijn er en wat is het verschil?

Een erg populaire variant van de maaltijdbox zijn de familieboxen, deze boxen zoals het in de naam al doet vermoeden spelen meer in op de wensen van het gezin. Naast het gemak, de verse producten en de hoge gezondheidsfactor die de maaltijdbox al met zich meebrengt zijn er ook een aantal zaken waar je als gezin graag rekening mee houdt.

In de eerste instantie is een maaltijdbox ook voor het gezin een uitkomst, of je nou een drukke baan hebt en de maaltijdbox een handige uitvinding vind heeft een gezin er vaak nog veel meer baat bij aangezien Nederlandse gezinnen het vaak erg druk hebben. Het runnen van een gezin vergt erg veel energie en een strakke planning, er moet nog altijd gewerkt worden, daarnaast moeten kinderen naar en van school gehaald worden, sportclubjes of muzieklessen, het huishouden vergt veel meer tijd en zo kan ik nog wel even doorgaan met punten opnoemen waarom je als gezin een druk bestaan leidt. Een maaltijdbox is dan ook een erg groot gemak en helpt je bij het eten maken en het doen van je boodschappen waardoor je al een hoop tijd kunt besparen.

Familieboxen.

Omdat we als gezin te maken hebben met kinderen en meerdere personen hebben veel maaltijdbox aanbieders een familiebox in het assortiment gezet. de familie maaltijdbox is gericht op gezinnen met kinderen en wordt er veelal rekening gehouden met de wensen van kinderen en hun voedingspatroon.

Dit geld niet voor alle kinderen maar kinderen kunnen lastige eters zijn en wanneer er exotische maaltijden en aparte vis soorten op het menu van je maaltijdbox staan kan dit bij kinderen soms tegenvallen, daarom wordt er in de familiebox rekening gehouden met de gerechten en wordt er ook aan de kleintjes gedacht. Denk aan leuke gerechten die niet alleen toegankelijk zijn voor de kids maar ook juist erg leuk zijn om samen met je kinderen te maken, zoals pizza’s, pasta’s, gehaktballetjes in tomatensaus, aardappeltjes, allemaal producten en recepten die kinderen meestal erg lekker vinden.

Kinderen en gezondheid.

Naast de keuze in gerechten word er ook rekening gehouden met de gezondheid van kinderen, in de familieboxen zul je daarom veel minder zout, vetten en kruidige gerechten tegenkomen. Zout is voor kinderen erg slecht omdat het een grote belasting is voor de nieren en het kan leiden tot een te hoe bloeddruk, dit is dan in het begin misschien niet zo erg maar je zet wel de deur open naar een ongezond leefpatroon voor je kinderen, het lichaam raakt hier gewend aan en naar mate kinderen ouder worden zullen ze makkelijker en sneller last van overgewicht krijgen en de daarbij behorende problemen waar ik nu niet dieper op in ga. Maar je begrijpt dat gezond eten erg belangrijk is.

Aantal porties.

Omdat we van bij een gezin uitgaan van 3 of meer personen zijn de familieboxen hier op ingericht, je kunt bij de meeste maaltijdboxen kiezen voor hoeveel personen je deze wilt, wanneer je kind geen moeite heeft met eten en alles lekker vind dan kun je elke willekeurige maaltijdbox naar keuze bestellen maar wil je toch rekening houden met de wensen van je kind dan zijn de familieboxen een goed alternatief.

Welke familieboxen zijn er?

Nu de reden waarom je waarschijnlijk dit artikel wou lezen, welke familieboxen zijn er? en nog beter wat zijn de verschillen?
Hieronder heb ik alle bezorgers neergezet met een zogenoemde “Familiebox” en de daarbij behoren de verschillen/

Familiebox.

De familiebox maaltijdbox komt in 2 varianten namelijk de middel en de groot versie, middel neem je wanneer je bijvoorbeeld 1 volwassenen bent met 1 of 2 kinderen en groot kies je als je 2 volwassenen met 2 of 3 kinderen bent. Vervolgens krijg je 3 gerechten thuisbezorgd met daarin lekkere versie ingrediënten en recepten die kinderen lekker vinden.

Lees hier onze uitgebreide Familiebox ervaring.

Prijs Familiebox.

De Familiebox voor een groot gezin kost € 59,- maar kun je nu met een leuke korting van € 15,- bestellen door middel van onderstaande knop.

Familiebox met € 15,- korting bestellen  

HelloFresh – Familybox.

Uiteraard heeft ook HelloFresh een familiebox in hun assortiment, deze box bestaat uit 3 maaltijden die je vreemd genoeg kunt bestellen voor 1, 2, 3, 4, 5 of 6 personen. Een hoop keuze wat het dus ook mogelijk maakt om voor een persoon kindvriendelijke recepten te bestellen.

Prijs HelloFresh Familybox.

Wanneer we uit gaan van het gemiddelde en we een box met 3 maaltijden voor 4 personen nemen dan kost deze box € 59,- maar ook deze kun je nu met een leuke korting bestellen.

HelloFresh met 50% korting bestellen  

Marley Spoon – Familiebox.

De een na laatste in dit rijtje van familieboxen is die van Marley Spoon, bij deze box kun je in tegenstelling tot de andere twee hierboven niet zelf het aantal personen kiezen maar wel het aantal gerechten, de familiebox van Marley Spoon is voor 4 a 5 personen en kun je zelf aangeven of je 2, 3 of 4 maaltijden wilt ontvangen, daarnaast is Marley Spoon bekend om het zelf kunnen kiezen van de gerechten.

Prijs Marley Spoon – Familiebox.

Deze box kost voor 4 a 5 personen en bij 3 maaltijden € 59,40 en kun je via de knop hieronder met € 40,- korting bestellen.

Marley Spoon Familiebox met € 40,- korting bestellen  

Allerhande Familiebox.

Dit is de maaltijdbox van Albert Heijn die voor 4 volwassenen of voor 2 volwassenen en 2 a 3 kinderen geschikt is, voorheen was dit de 4 persoons Allerhande Box, maar de AH heeft deze naam gewijzigd in de Allerhande Familiebox. Je kunt elke week 3 uit vier nieuwe gerechten kiezen, zo kun je altijd een recept omwisselen.

Prijs Allerhande Familiebox = € 49,-

Naar AH.nl   

Ekomenu – Familiebox.

Het familiemenu is een erg compleet menu voor jong en oud. Deze box kun je voor 4 personen bestellen en krijg je 3 of 4 gerechten. Ekomenu maakt gebruik van erg verse biologische producten die bij lokale boeren vandaan komen.

Prijs Ekomenu Familie menu.

Voor 4 personen met 3 gerechten € 49,-

Voor 4 personen met 4 gerechten € 59,-

Direct naar Ekomenu  

Zoals je ziet verschillen de prijzen tussen deze boxen bijna niets, kijk welke box jouw het meeste aanspreekt en vergeet niet om bij je eerste bestelling gebruik te maken van de speciale korting die wij als vergelijkings-website mogen geven.

Tags: , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!