Published on januari 4th, 2016 | by Foodbox Expert

Enjoy Fresh, gezonde koelverse maaltijden thuisbezorgd.

In onze dagelijkse speurtocht naar nieuws over alles wat met de gevierde maaltijdbox te maken heeft komen we regelmatig ook andere aanverwanten van deze boxen tegen en maaltijden die bij je thuis worden bezorgd, omdat er meer is dan alleen maaltijdboxen willen we je deze ook niet onthouden. Enjoy Fresh bezorgd namelijk gezonde koelverse kant en klare maaltijden bij je thuis. Het zelfde concept als dat van de maaltijdbox maar dan met een groot verschil dat deze maaltijden al bereid zijn zodat je ze zelf alleen nog hoeft op te warmen.

Wat is Enjoy Fresh?

Uit de naam mag je het al vernemen “fresh” verse maaltijden die je snel op tafel kunt zetten. Met “snel” wordt zeer snel bedoel want we hebben het hier over koelverse maaltijden die al bereid zijn, opwarmen en serveren maar.

Gezonde maaltijden uit die koelvers bewaard worden is nogal wat, het is weer eens wat anders als de verse maaltijden die je met de boxen van o.a HelloFresh, Marley Spoon, en Mathijs Maaltijdbox kunt maken waarbij met echt verse producten worden gewerkt die direct van de telers vandaan komen, bij Enjoy Fresh gaat dat net even anders want de producten die in de maaltijden van enjoy fresh verwerkt zitten kunnen onmogelijk vers van de teler bij je thuisbezorgd worden.

Waarom zijn de diepvries maaltijden van Enjoy Fresh dan zo gezond?Enjoy Fresh

Om te beginnen moet je weten dat wanneer je iets bereid en koel bewaard je altijd wat belangrijke vitaminen en mineralen verloren laat gaan. Maar in tegenstelling tot de standaard kant en klare maaltijden in de supermarkt is alles wat ze bij Enjoy Fresh doen wel erg gezond, de maaltijden worden namelijk bereid  met verse ingrediënten, er worden veel groenten gebruikt en weinig zout, daarnaast gebruiken ze geen geur, kleur en smaak stoffen in hun maaltijden.

Een stap verder.

Het gemak van de deze erg gezonde koelverse kant en klare maaltijden gaat nog een stap verder. Bij een maaltijdbox worden de verse producten compleet samen met recepten bij je thuis bezorgd, het enige wat jij hoeft te doen is koken, boodschappen en nadenken over je avond eten hoeft niet meer. Bij Enjoy Fresh gaat dit een stapje verder en wordt gezond eten nog makkelijker gemaakt. Jij hoeft namelijk geen boodschappen te doen, niet na te denken over wat je gaat eten, en je hoeft niet te koken.

Dit haalt natuurlijk wel het leuke van het koken weg, maar het is ideaal voor mensen met heel weinig tijd of die niet kunnen koken maar wel gezond willen eten.

Hoe werkt Enjoy Fresh?

De koks bereiden elke week 6 verschillende gezonde maaltijden, waarbij ze enkel verse en eerlijke producten gebruiken die direct van het land bij de telers vandaan komen, ze gebruiken vervolgens geen kunstmatige geur en kleur stoffen, conserverings-middelen of andere toevoegingsmiddelen. Ze gebruiken zo min mogelijk verzadigde vetten en weinig e-nummers.

Bestellen.

Via de website kun je elke week 6 nieuwe maaltijden bestellen, elke maaltijd kost € 9,- en je dient voor minimaal € 24,- euro te bestellen wat neer komt op 3 maaltijden of een andere combinatie waarbij je ook extra zoals dranken en andere hapjes kunt bestellen.

Geen abonnement.

Bij deze maaltijdservice werken ze zonder abonnement en kun je gewoon elke week of wanneer jij dat wilt een bestelling plaatsen zonder enige vorm van verplichtingen.

Prijzen Enjoy Fresh.

Enjoy FreshVolgens Enjoy Fresh kunnen de prijzen van de maaltijden verschillen dit is per week weer afhankelijk van welke maaltijden er besteld kunnen worden. Wel zien wij op het moment van schirjven dat alle standaard maaltijden € 9,- kosten en dat de extra zoals de wijnen, vruchtensappen, extra kleine gerechten zoals soepen en of desserts anders geprijsd zijn, hierin zit natuurlijk het verschil.

Wel hanteert Enjoy Fresh een minimale bestelling van € 24,- wat neer komt dat je minimaal 3 maaltijden besteld.

Voor de bezorgkosten wordt € 3,50 gerekend.

Prijsvergelijking met de maaltijdbox.

Voor het gemak en om het verschil te kunnen zien hebben we een kleine berekening voor je gemaakt waaruit je kunt afleiden hoeveel deze maaltijden jou wekelijks kosten.
We gaan even uit van 3 maaltijden voor 2 personen, bij een maaltijdbox waar bij je dan nog wel zelf moet koken liggen de kosten gemiddeld op € 40,-.

Wanneer je 3 maaltijden voor 2 personen zou bestellen bij Enjoy Fresh dan komt de prijs uit op: € 52,50

Een stuk duurder dan een maaltijdbox en nog veel duurder dan kant en klare maaltijden uit de supermarkt en laat staan de losse producten. Wat ons betreft is dit wel erg duur voor een maaltijd, je betaald dan ook weer voor een gemak en in dit geval moet de kok natuurlijk ook betaald worden maar dit moet een stuk goedkoper kunnen, daarin tegen zullen er genoeg mensen zijn die een dergelijke service erg op prijs zullen stellen. Zo zijn de koelverse maaltijden geschikt voor 2 verdieners met een drukke carrière of of singles en jonge senioren die koken voor een persoon teveel werk vinden.

Kenmerken van Enjoy Fresh.

 • In heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden bezorgd voor € 3,50.
 • Elke week 6 nieuwe verse maaltijden.
 • Eerlijke verse producten direct van de teler.
 • Geen conserverings-middelen, geur, kleur of smaak stoffen.
 • Veel groenten en weinig zout.
 • Gekoeld bezorgd.
 • 3 dagen houdbaar in koelkast.

Meer informatie Enjoy Fresh   

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!