Ekoplaza Maaltijdbox

*update: Inmiddels is de samenwerking tussen Ekomenu en Ekoplaza niet meer relevant en kun je geen maaltijdboxen meer bestellen via Ekoplaza.

Een van de grootste natuurwinkels en biologische supermarktketen in Nederland op zowel online en offline gebied, Ekoplaza komt vanaf augustus 2016 met een maaltijdbox onder de naam Ekomenu. Althans dat is gebaseerd op het woord van Ekoplaza directeur Erik Does die dit nieuws onlangs heeft aangekondigd op een congres. De Ekoplaza maaltijdbox wordt nog dit jaar landelijk gelanceerd en volgens de directeur zelfs nog deze zomer en komt er na de zomer een speciale app waarmee je de Ekoplaza maaltijdbox kunt bestellen en beheren.

Ekoplaza maaltijdbox.

Momenteel is Ekoplaza de grootste supermarktketen in Nederland met biologische producten, het bedrijf heeft biologische natuurwinkels door heel Nederland en heeft onlangs nog het Amsterdamse BioMarkt overgenomen. Het bedrijf groeit erg snel en dat komt mede door de groeiende vraag naar biologische producten en ingrediënten die direct afkomstig zijn van telers, een van de factoren waar veel maaltijdbox bezorgers al een tijd op inspelen. De Ekoplaza maaltijdbox zal dan ook een directe concurrent worden van de eerste 100% biologische maaltijdbox bezorger Beebox en de 2 andere Noord-Hollandse bedrijven Streekbox en DeKrat die met dezelfde insteek maaltijdboxen door heel Nederland verkopen.

De bovengenoemde bedrijven en dus ook Ekoplaza willen mensen helpen en ondersteunen bij een gezondere levensstijl, de vraag hiernaar groeit steeds meer mensen beseffen dat een gezond eetpatroon en levensstijl voor ene langer en leuker leven zorgt, zeker nu er steeds meer feiten en nieuws naar buiten komt over de slechte toevoegingsmiddelen waar ins standaard supermarkt eten mee vol zit.

Bij Ekoplaza zijn ze van mening dat de bodem waar onze ingrediënten uit voortkomen meer dan genoeg is en dat daar alles in zit wat je nodig hebt, daarom bied Ekoplaza niet alleen een maaltijdbox binnenkort aan, maar hebben ze ook een groot assortiment met natuurlijke producten die op een duurzame manier znder geur, kleur en smaakstoffen worden geproduceerd.

Natuurwinkels met een maaltijdbox.

Ekoplaza is misschien wel de grootste biologische supermarkt van Nederland maar zeker niet de enige, zo zijn er veel bedrijven die zich in deze snel groeiende markt bevinden, denk aan het Beterbio en Verse Oogst, dit zijn allemaal bedrijven die met boeren uit de regio en uit eigen land samenwerken om de beste biologische producten bij mensen thuis te bezorgen. Zo hebben ook Beterbio en Verse Oogst een eigen maaltijdbox.

Meer mensen gaan voor gezond.

Nu de maaltijdbox al bijna zo,n 3 jaar bij het grote publiek bekend is, zie je dat de interesse en het besef naar gezond eten bij mensen snel groeit. Dit is duidelijk afkomstig door de veranderende voedingsindustrie met initiatieven zoals de maaltijdbox, foodfestivals, kook programma’s etc. Meer mensen zien dat gezond eten ook erg lekker is, en dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is. Zeker niet met een van deze vele maaltijdboxen, maar ook online boodschappen doen bij een van de biologische natuurwinkels wordt steeds makkelijker naarmate het er meer worden. Daar blijft het niet bij want ook de grote supermarkt baas Albert Heijn, heeft het assortiment flink uitgebreid met biologische producten.

Dat steeds meer mensen voor biologisch en duurzaam gaan zie je werkelijk overal in terug, hier heb je geen ingewikkelde rapporten en onderzoeken voor nodig, dit kun je zien door middel van het concept vraag en aanbod. De vraag naar gezonde duurzame producten brengt veel positiviteit met zich mee sowieso is het een goede ontwikkeling voor de toekomst van een gezond Nederland, denk aan wat we onze kinderen nu leren.

Deze leren door onze interesse in gezonde voeding ook gezonder te eten en nemen dit mee, een obesitas vrij Nederland is dus in de maak, maar deze ontwikkelingen brengt ook veel nieuwe initiatieven met zich mee, bedrijven bedenken steeds weer iets nieuws, om aan de vraag naar duurzaam eten te voldoen, zo heeft Mathijs Maaltijdbox onlangs nog de Flexitariërbox gelanceerd en wil daarmee ook een extra steentje bijdragen een aan gezonde levensstijl.

Zodra er meer nieuws is over de Ekoplaza maaltijdbox, zullen wij dit als een van de eersten melden op onze website met alle bijbehorende informatie.

Tags: , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!