Ekomenu of HelloFresh – Welke maaltijdbox is beter?

Vandaag hebben we een nieuwe vergelijking in onze maaltijdbox test voor je. We gaan de nieuwste en jongste milieuvriendelijke maaltijdbox bezorger met de eerste en grootste bezorger van foodboxen met elkaar vergelijken. Wordt het vandaag Ekomenu of HelloFresh? Natuurlijk kunnen wij elke maaltijdbox met elke andere vergelijken, en dat zullen we in de toekomst ook zeer zeker doen. Maar wanneer je een kookbox wilt testen dan doen we dat natuurlijk met de bekendste, grootste en in de ogen van veel mensen de beste maaltijdbox om een duidelijke vergelijking te kunnen maken.

Ekomenu of HelloFresh?

In onze vergelijking letten we onder andere op de kwaliteit van de dienst, als de gebruikte producten, de variatie en originaliteit van de recepten. Het aanbod en de keuze in de verschillende maaltijdboxen en natuurlijk niet geheel onbelangrijk, en leggen we de prijzen van de maaltijdboxen van zowel Ekomenu en HelloFresh in Nederland naast elkaar.

Hoewel we het allebei maaltijdboxen zijn, dienen de twee bedrijven deels dezelfde doelgroep met een overlapping naar voor Ekomenu een nog specifiekere doelgroep binnen de foodbox niche. Beide aanbieders willen natuurlijk dat heel Nederland gezonder en makkelijker gaat koken en eten. Dit blijft bij beide aanbieders rechtop staan en doen ze hun uiterste best om elke week door middel van gezonde en duurzame ingrediënten, gevarieerde lekkere recepten neer te zetten. tevens delen ze deze zo in, dat jij binnen +/- 30 minuten de gerechten op tafel kunt zetten.

Duurzaamheid & Biologische ingrediënten.

Daarnaast speelt duurzaamheid in het milieu een grote rol. Er wordt gebruikt gemaakt van duurzame verpakkingen, samen gewerkt met bedrijven en producenten uit Nederland die hetzelfde duurzame beleid volgen.

Als we naar het biologische element kijken, dan wint Ekomenu het op dit gebied met een dikke +punt. HelloFresh mag dan wel erg gezond zijn, en de producten zijn in veel gevallen ook biologisch, maar dit is verre van de 100% biologische producten die Ekomenu wel aanbied. Biologische voeding gaat hand in hand met duurzaam ondernemen en daarom ben je voor een duurzame en biologische maaltijdbox beter af bij Ekomenu.

Ekomenu of HelloFresh duurzaam

Kwaliteit.

europees biologisch keurmerkAls het op kwaliteit aankomt dan speelt ‘biologisch’ een grote rol. We kunnen het er allemaal over eens zijn dat je duidelijk het verschil proeft tussen ‘biologische’ en ‘niet-biologische’ producten. Het Europees biologisch keurmerk controleert erg streng op deze producten, en kun je er dan ook vanuit gaan dat alle producten met het bekende groene logo en het blaadje van sterren, eerlijk, duurzaam en kwalitatief zijn.

Hoewel het Europees biologisch keurmerk voor internationale en nationale controle staat. Zijn er ook regionale keurmerken zoals het in Nederland minstens net zo bekende Eko-keurmerk. Dit keurmerk geeft ook aan dat alle producten afkomstig zijn van biologisch landbouw en dat er bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Bij zowel Ekomenu of HelloFresh zijn de producten en ingrediënten van hoge kwaliteit. Beide foodboxen werken samen met boeren uit eigen land die voor de beste en erg verse seizoensproducten zorgen. Indien er een bepaald product niet op voorraad is of er moet om een andere reden een uitstapje gemaakt worden naar een producent uit een ander land, dan zie je dit vaker gebeuren bij HelloFresh dan bij Ekomenu. Desalniettemin betekend dit verder niks voor de kwaliteit van de producten, want ook in het buitenland worden mooie producten gemaakt.

De variatie en originaliteit van de recepten.

Ook hier is erg weinig verschil te vinden tussen de twee maaltijdbox aanbieders. Er wordt goed gevarieerd met de voeding voor een gezond eetpatroon, niet teveel vlees, veel groenten en altijd een stukje vis. Wat dat betreft wordt er bij beide aanbieders rekening gehouden met de bekende ‘schijf van vijf’ van het voedingscentrum. Er wordt aan beide kanten door een team van professionals in de voeding gewerkt. Zo zijn bij Ekomenu Marjolein de Vlaam en Sanne van Rooij verantwoordelijk voor de recepten. Beide dames ken je wellicht van het kookboek ‘wereldeters’ en ‘Living The Green Life’

Bij HelloFresh wordt er naast hun vaste team van voedingsexperts regelmatig samengewerkt met bekende top koks. Zo kon je vorig jaar nog gerechten van de Britse TV Kok en multimiljonair Jamie Oliver in de HelloFresh boxen vinden.

Recepten

Het aanbod in maaltijdboxen.

Hoewel Ekomenu van ons een punt meer heeft voor het feit dat ze 100% biologisch zijn, gaat het toch vrij gelijk op in deze Ekomenu of HelloFresh test. Nu we bij het aanbod van de maaltijdboxen aangekomen zijn gaan we pas echt grote verschillen ontdekken. HelloFresh heeft een compleet maaltijdbox assortiment, en dient daarmee een breed spectrum binnen de Nederlandse bevolking. Zo heeft het bedrijf een standaard uitvoering van de maaltijdbox onder de noemer ‘Originalbox’ daarnaast kun je als vegetariërs kiezen voor een ‘Veggiebox’ en wordt er ook aan de gezinnen met kinderen gedacht door middel van de ‘Familybox’ die kindvriendelijke gerechten bevat.

Bij Ekomenu nemen ze dit een stapje verder, en kun je kiezen uit maar liefst 8 verschillende maaltijdboxen, of beter gezegd menu’s zoals ze het bij Ekomenu noemen. Naast de basic boxen die ook HelloFresh heeft, zoals het standaard ‘Variatie menu’ het ‘Familie menu’ en een ‘Vegetarisch menu’. Voorziet Ekomenu ook in de behoefte van Veganisten met het Vegan menu. Mensen die graag wat extra aan aandacht hun gewicht geven door middel van koolhydraatarm te eten is er het Koolhydraatarm menu. Voor mensen met intolerantie voor gluten en lactose is er het Gluten-lactosevrij menu. De nieuwste box op het menu is een speciaal menu voor zwangere vrouwen. Met het zogeheten 9 maanden menu, voorziet de aanbieder in de wensen en de belangrijke voeding van zwangere vrouwen. Waardoor het makkelijker wordt om tijdens je zwangerschap veilig en toch gezond te weten voor twee.

Ekomenu heeft ook het Streekbox Bio menu, wat is gevormd door het samengaan van Ekomenu en Streekbox en de Streekbox nu als menu bij Ekomenu te bestellen is.

Wat ons betreft weer een extra punt voor de nieuwste maaltijdbox aanbieder in onze Ekomenu of HelloFresh test. HelloFresh voorziet een groot deel van de Nederlanders met gezonde en makkelijk snel te bereiden recepten, maar laat de kleine doelgroepen zoals veganisten, zwangere vrouwen en mensen die iets meer aan hun gewicht willen doen, links liggen. Hoewel je wel de allergenen en voedingsinformatie snel kunt vinden van de HelloFresh recepten, kun je bij Ekomenu hier een speciaal menu voor bestellen.

Prijzen vergelijken.

Voor de prijs vergelijking gaan we niet elke box samenstelling vermelden. Je kunt namelijk bij Ekomenu of HelloFresh een maaltijdbox voor meerdere personen bestellen. Toch nog een kleine kanttekening en misschien een klein puntje extra voor HelloFresh. Want als we kijken naar voor hoeveel personen je een box kunt bestellen, biedt HelloFresh hier meer keuze in. Je kunt elke box voor 1 – 6 personen bestellen. Bij Ekomenu hebben ze helaas geen foodbox voor een persoon, en ook niet voor 5 of 6. Dit begint bij 2 personen en max 4 personen. Uiteraard kun je wel meerdere menu’s bestellen mocht je voor 6 personen willen koken, dan kun je natuurlijk gewoon 3x een menu voor 2 personen bestellen.

Ben je alleen en wil je één menu. Dan kun je voor een 2 persoonsmenu gaan en wat invriezen of er langer van eten. Wat dat betreft is er nog genoeg ruimte voor eigen inbreng van creativiteit.

Voor de prijzen gaan we voor het gemak uit van 2 en 4 persoonsboxen met 3 maaltijden.

HelloFresh prijzen.

Bij HelloFresh betaal je voor elke variant van de boxen:

 • 2 personen met 3 maaltijden – € 39,-
 • 4 personen met 3 maaltijden – € 59,-

Ekomenu prijzen.

Bij Ekomenu liggen de prijzen iets anders. Voor deze menu’s (Variatie, Vegetarisch, Vegan en 9 maanden menu) betaal je:

 • 2 personen met 3 maaltijden – € 39,-
 • 4 personen met 3 maaltijden – € 59,-

Voor de overige menu’s bij Ekomenu betaal je verschillende prijzen en wel als volgt:

 • 2 personen Koolhydraatarm menu met 3 maaltijden – € 42,- (€ 65,- bij 4 personen)
 • 2 personen Gluten-lactosevrij menu met 3 maaltijden – € 42,- (€ 65,- bij 4 personen)
 • 2 personen Streekbox met 4 maaltijden – € 44,- (€ 64,- voor 4 pers)

Het Familie menu is voor 3-4 personen en kost:

 • met 3 maaltijden – € 49,-
 • met 4 maaltijden – € 59,-

Zoals je ziet liggen de prijzen voor de standaard maaltijdboxen gelijk aan elkaar. De speciale menu’s van Ekomenu zijn iets anders geprijsd Maar dit kunnen we uiteraard niet vergelijken met HelloFresh, omdat deze deze doelgroepen niet dient.

Dit was onze Ekomenu of HelloFresh test. Uiteraard hebben we deze maaltijdboxen afzonderlijk van elkaar getest en kun je hier een HelloFresh review vinden. En hier kun je onze Ekomenu review vinden.

We hopen dat je een goed beeld hebt en de twee foodbox bezorgers goed met elkaar hebt kunnen vergelijken. Natuurlijk willen we graag van je horen of je nog iets mist in deze vergelijking. We horen het ook graag als er intussen iets is gewijzigd in bijvoorbeeld de prijzen of de box samenstellingen. Maar wat we vooral van je willen weten is voor welke maaltijdbox jij kiest.

Wordt het Ekomenu of HelloFresh?

Naar HelloFresh   Naar Ekomenu  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tags: , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!