Diervriendelijke maaltijdboxen.

De laatste paar weken stonden geheel in het teken van de zomervakantie en was het voor veel bedrijven komkommertijd, ondanks het allemaal wat rustiger aan gaat omdat veel mensen op vakantie zijn was er de laatste paar weken toch weer veel te doen om maaltijdboxen. Als je de maaltijdbox markt een beetje volgt, dan ben je gewend aan de vele nieuw berichten hierover, zoals bijvoorbeeld die over HelloFresh, maar ook die van de consumentenbond test waaruit bleek dat de Allerhande Box het beste getest was. Zo zijn er altijd instanties en mensen die ergens onderzoek naar doen en ergens iets van vinden, zo ook wakker dier Nederland, want deze deed een onderzoek naar diervriendelijke maaltijdboxen en hoe diervriendelijk deze nou echt zijn.

Diervriendelijke maaltijdboxen.

Net als veel bedrijven die de randjes van hun marketing opzoeken in hun uitingen, doen ook de maaltijdboxen dat, ze zoeken de grens op van wat ze zijn, wat ze zeggen dat ze zijn en wat ze kunnen zeggen, dit alles om de consument te overtuigen van hun kwaliteit. Zo worden er veel uitingen gedaan over van alles en nog wat, maar het vooral de manier is waarop je dit interpreteert, zo gebruiken veel maaltijdbox bezorgers biologische producten, en maken hier ook reclame mee, echter betekend “veel” niet 100% en wordt dit vaak toch zo opgevat, daardoor gaan mensen weer klagen over het feit dat het niet 100% biologische producten zijn (Althans niet met een keurmerk) want dat is ook een discussie, want je kan ook een biologisch product maken, zonder dat je een duur keurmerk koopt als bedrijf. Maar los hiervan, werd dit ook nergens gesuggereerd, dat is de kracht en de techniek die hem in de marketing zit.

Wakkerdier Nederland.

Waar het bij Wakkerdier vooral omgaat is dat veel maaltijdboxen claimen diervriendelijk te zijn, en dit ook zo communiceren, maar dat dit niet altijd helemaal het geval is, of wel het geval is maar dus (nog) beter kan. Hoe je het ook went of keert, het zijn allemaal marketing strategieën, ook het onderzoek van Wakkerdier is onderdeel van hun eigen marketing strategie. Je moet ergens het nieuws mee halen toch? Of het relevant is is een tweede vraag. Daarom wil ik voorop stellen als je gaat kijken naar de uitingen en de manier waarop een bedrijf marketing voert dan ben je in Nederland alleen al, nog niet uitgekeken.

Om to the point te komen, heeft dus ook Wakkerdier een onderzoek gedaan naar de diervriendelijke maaltijdboxen, en dus de producten die je in de verschillende producten aantreft, Hieronder zie je de conclusie van dat onderzoek en valt vooral op dat de bekende en grootste maaltijdboxen zoals de Allerhande Box, Marley Spoon en HelloFresh, erg laag geëindigd zijn. Goed nieuws dus voor de kleinere maaltijdboxen zoals De Krat, Beebox, Streekbox en Beterbio die op #1 staat in deze lijst.

Het gaat hier dus niet om de kwaliteit van het gehele product, of de klantenservice, maar puur om de dierlijke producten er in en hoe diervriendelijk maaltijdboxen zijn. Wij vinden het belangrijk dat er goed met dieren om gegaan wordt en dat deze op een eerlijke diervriendelijke manier geslacht en of verwerkt worden. Toch vinden wij de kwaliteit en de daarbij behorende prijs van het eindproduct belangrijker, natuurlijk ligt er een gedeelte van de verantwoordelijkheid hierin bij de maaltijdboxen, want hun doen zaken met de bedrijven die wel of niet diervriendelijk bezig zijn. Maar de grootste verantwoordelijkheid moet bij de overheid liggen die hier op toeziet en scherpere regels hiervoor gaat hanteren.

Diervriendelijkheid.

Natuurlijk is het belangrijk dat de dieren een prettig leven leiden voordat ze geslacht worden, maar wij als consument zien en proeven hier nauwelijks wat van terug, wat vooral belangrijk is is dat je waar voor je geld krijgt en het product is wat het zegt dat het is. Wat je ziet is dat Beterbio de enige maaltijdbox bezorger is die 100% diervriendelijk is en waar zelfs aan de slakken wordt gevraagd of zo zo vriendelijk willen zijn om mee te werken. 😉 Wat je verder ziet is dat op Beterbio na geen een andere maaltijdbox 100% diervriendelijk is. Helaas bezorgt Beterbio niet in heel Nederland en is dus de 2e beste van de diervriendelijke maaltijdboxen, Beebox, die wel in heel Nederland bezorgd.

diervriendelijke maaltijdboxen wakker dier

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!