Wat is de populairste maaltijdbox?

We krijgen veel vragen binnen via de livechat en de e-mail, vragen zoals welke maaltijdbox is het goedkoopst? Maar ook wat is de beste maaltijdbox? Vandaag kreeg ik weer een vergelijkbare vraag “Wat is de populairste maaltijdbox?” Dit vind ik persoonlijk leuke vragen om te beantwoorden, zeker omdat de beste niet perse altijd de populairste is en de goedkoopste niet automatisch de beste is. Volg je me nog?

Daarom in dit artikel:

Wat is de populairste maaltijdbox?

Onlangs hebben we een aantal onderzoeken gepubliceerd en een van deze onderzoeken liet aan de hand van een infographic goed zien welke maaltijdboxen het populairst waren de vraag: Wat is de populairste maaltijdbox kun je ook vertalen naar wat is de best of meest verkochte maaltijdbox? Uit het onderzoek bleek dat dit en niet erg verrassend de boxen van HelloFresh waren.

Met stip op een als het gaat om de meest populaire maaltijdbox in Nederland. HelloFresh is natuurlijk niet alleen de meest verkochte box, maar ook de eerste die de box op grote schaal is gaan promoten en het maaltijdbox concept van deze tijd heeft gemaakt, er zijn vele slechte verhalen maar ook hele goede verhalen over HelloFresh, hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind, wellicht hielden ze er een agressieve manier van verkopen op na, maar dat zegt verder niks over de kwaliteit van hun maaltijdboxen. Voor een erg uitgebreide HelloFresh ervaring kijk je hier, daar heb ik met foto’s mijn ervaring met je gedeeld.

De markt opengebroken.

Natuurlijk heeft HelloFresh de maaltijdbox op de kaart gezet in Nederland en al snel volgende er andere grote bezorgers die de competitie om het maar even zo te noemen aan gingen met het Duitse bedrijf. Wat veel mensen vergeten is dat dankzij het openbreken van deze markt door Hello Fresh ook de kleinere onbekendere maaltijdbox bezorgers meer voet aan wal kregen, denk hierbij aan de regionale maaltijdbox bezorgers die niet in heel Nederland bezorgen maar het beperkt houden tot klein gebied en de verse ingrediënten ook bij de boeren uit de regio halen.

Ook is de Fruitbox een direct resultaat van het succes van de foodboxen en dus van het initiatief van HelloFresh, deze wordt met de dag populairder en neem langzaam aan de bekende fruitmanden over want iedereen wil nu een abonnement op een fruitbox.

Zoals je ziet is er aardig wat gebeurd in dit markt segment en dan heb ik je nog niet alles verteld, denk maar aan de speciale boxen zoals de kerstbox of zelfs een Paleo maaltijdbox. Ja inderdaad! Die bestaan ook, voor een compleet overzicht van alle soorten maaltijdboxen kijk je hier, ik heb daar onlangs iedere soort uitgelegd.

Next runner up. De Allerhande Maaltijdbox.

wat is de populairste maaltijdbox?Op de afbeelding (Infographic) zie je ook dat de 2e positie word ingenomen door de maaltijdbox van Allerhande, oftewel de Allerhande Box, verrassend? Ja en nee.

Waarom? Aan de ene kant zou je denken dat Marley Spoon of Mathijs Maaltijdbox deze 2e plek zou innemen, dit zijn bedrijven die zich alleen richten op het verkopen en bezorgen van maaltijdboxen en verder niets anders, toch is niets minder waar de grootste kruidenier van Nederland: Albert Heijn, heeft met de AH Box en de mega marketing machine en het budget hiervoor de maaltijdbox bij veel Nederlanders in een zeer korte tijd weten bekend te maken.

Daarnaast heeft de Allerhande Box een aantal grote voordelen die de concurrentie niet kan bieden, een van deze voordelen is bijvoorbeeld dat je de box van Albert Heijn altijd zonder abonnement kunt bestellen. Wil je toch een regelmatige bezorging? Dan is ook dat geen probleem met de Allerhande Box Planner.

Een ander groot voordeel van de Allerhande Box is dat je naast hem laten bezorgen ook in de winkel kunt afhalen, omdat deze 2 populaire boxen zoveel verschillen van elkaar hebben we een vergelijking voor je gemaakt tussen HelloFresh en de Allerhande Box.

Het leuke van al deze boxen is dat je op onze website niet allene veel informatie kunt vinden, maar dat we voor bijna, lees goed bijna elke box een korting mogen aanbieden, voordat je een box besteld raad ik je aan om langs te komen op onze website, koffie kan ik je helaas niet aanbieden maar wel mooie aanbiedingen, kijk hier bijvoorbeeld voor een leuke kortingscode op Mathijs Maaltijdbox. In het menu bovenaan de pagina vind je het kopje kortingcodes, kijk daar of we leuke kortingen hebben voor jouw favoriete en populaire maaltijdbox.

Wat is de populairste maaltijdbox? Is niet langer de vraag, maar de vraag is welke maaltijdbox bestel jij?

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!