Nieuws biologische maaltijdbox
4

De Biologische Maaltijdbox

In een echte biologische maaltijdbox zitten natuurlijk alleen maar biologische producten, bij de meeste maaltijdboxen en vooral de grote gebruiken ze wel veel biologische producten waar het kan maar is het lang niet een 100% gevulde biologische maaltijdbox. Dit is ook niet essentieel, alleen tenzij jezelf in het concept biologische gelooft en perse een biologische maaltijdbox wilt hebben, de producten in de meest gangbare maaltijdboxen zijn erg vers, en eerlijk, vaak direct van de boer maar niet altijd. Door de concurrentie die momenteel plaats vind door het grote aanbod maaltijdbox aanbieders moeten de aanbieders steeds meer hun best doen om een kwalitatief goede box neer te zetten tegen een redelijke prijs.

Wat is biologisch?

Bij producten die afkomstig zijn van biologische landbouw gaat het er vooral om dat de producten echt zijn en dus door het natuurlijke proces van de natuur zijn geproduceerd met respect voor de natuur en de producten.

Het Europese Bio Keurmerk.

Het groene blaadje met de sterren, je ziet hem steeds vaker op producten in de winkels staan, maar wat bekend dit nou precies? Dit keur merk waarborg de biologische afkomst van de producten die het keurmerk dragen, alle schakels binnen het produceren van zo,n product moeten aan een aantal richtlijnen van de strenge Europese wetgeving voldoen. Natuurlijk wordt er op deze wetgeving ook streng gecontroleerd dit word gedaan door de stichting Skal, Skal zorgt ervoor dat alle bedrijven die het keurmerk dragen zich ook aan de regels houden, doe je dit niet en draag je het bio keurmerk onterecht dan pleeg je een zoals dat heet “Economisch delict”

Om in aanmerking te komen voor het Europese bio keurmerk moet je product en in dit geval hebben we het over de maaltijdboxen, voor 95% uit biologische producten bestaan.

EKO Keurmerk.

Het EKO keurmerk gaat een stapje verder, met het EKO keurmerk kun je zien dat een bedrijf zich inzet voor duurzaam ondernemen en dat het bedrijf achter de methoden van biologische landbouw staat. Dit keurmerk gaat voorbij de Europese wetgeving en een van de grote krachten van het EKO keurmerk is dat het bedrijven de gelegenheid geeft om zich zelf te ontwikkelen op gebied van duurzaamheid, zo is er ruimte voor eigen invulling en creativiteit als het aankomt op duurzaam biologisch ondernemen.

Verse producten.

Naast de biologische producten wordt er veelal met de term verse producten en ingrediënten geadverteerd, dit klopt ook de meeste producten bij een aantal van de grote maaltijdbox aanbieders zijn vers en komen vaak direct van de boer af. Dit verschilt ook weer per maaltijdbox, je moet begrijpen dat je een aantal hele grote maaltijdbox aanbieders hebt maar nog veel meer hele kleine die bijvoorbeeld weer niet in heel Nederland bezorgen maar erg streek gefocust zijn, voor deze kleine maaltijdbox aanbieders is het daarom veel makkelijker om met de plaatselijke boeren in onderhandeling te gaan om zo een 100% met verse en eerlijke producten maaltijdbox aan te bieden.

Voor de grotere aanbieders zoals, HelloFresh, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox ligt de focus wel het zelfde maar door de manier van bedrijfs-voering is dit niet altijd mogelijk, en daarmee bedoel ik niet dat de producten niet vers zijn want dat zijn ze wel, en eerlijk en puur is het probleem ook niet, maar wel waar het product vandaan komt. Omdat deze grote aanbieders van maaltijdboxen enorm met elkaar moeten concurreren moeten ze ook de prijs van de box aantrekkelijk houden en tja als je groter kunt inkopen als bedrijf dan is dit natuurlijk vaak goedkoper en kun je vanzelf sprekend een goedkoper eind product neerzetten.

Dit doet niet af aan de kwaliteit van de maaltijdbox aanbieders van het concept is nog steeds verse eerlijke producten voor een aantrekkelijke prijs die je ook nog eens snel op tafel kunt zetten.

EKO & SKAL gecertificeerd.

Op dit moment zijn er maar weinig maaltijdbox aanbieders die EKO en SKAL gecertificeerd zijn.

Ekomenu.

Ekomenu is de nieuwste aanwinst in deze markt. Het is de eerste maaltijdbox die 100% biologisch is, en voor duurzame producten kiest. Gezond en biologisch eten is waar de focus ligt, zonder dat dit duur hoeft te zijn. Je besteld al een weekmenu vanaf 39,- En kunt hem laten bezorgen of zelf afhalen bij een Ekoplaza vestiging bij jou in de buurt.

Naar Ekomenu   

Beebox.

Beebox is een bedrijf dat zich enorm inzet voor duurzaam ondernemen en gelooft in de kernwaarden van hoe er in de biologische sector omgegaan wordt met de natuur en dat het produceren van producten op een eerlijke manier gaat. Bij Beebox bestaat hun maaltijdbox uit 90% biologische producten en is daarmee op dit moment de enige maaltijdbox die biologisch gecertificeerd is.

Naar Beebox 

Niet gecertificeerde maaltijdboxen.

Zie hieronder een paar maaltijdbox aanbieders en de kern van hun producten.

HelloFresh.

Gezonde recepten met alleen maar verse producten en ingrediënten, vaak biologisch maar niet altijd.

Mathijs Maaltijdbox

Passie voor koken met verse ingrediënten en en snel een leuke en lekkere maaltijd op tafel te kunnen zetten voor het hele gezin.

Marley Spoon

De essentie van producten met een hoge kwaliteit met recepten gemaakt en bedacht door chef-koks.

Allerhande Box

Vooral de bekende producten die de keten zelf al verkoopt nu aangeboden in een box als complete maaltijd.

Biologische maaltijdbox.

Zoals je ziet is het lang niet altijd een biologische maaltijdbox maar worden er zeer regelmatig biologische producten gebruikt. Veel belangrijker: Verse producten van goede kwaliteit en eerlijke producten. Biologisch of niet, de maaltijdbox is een goede stap in de richting naar een gezonder Nederland, gezonde verantwoorde producten waarmee je een snelle maar vooral lekkere maaltijd mee op tafel kunt zetten voor jezelf of voor het hele gezin. Raak geïnspireerd en geniet!

Tags: , , ,4 Responses to De Biologische Maaltijdbox

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!