6 alternatieven voor HelloFresh

Het is de bekendste maaltijdbox in Nederland, ondanks de vele positieve reacties hebben veel mensen na een paar maanden of langer een HelloFresh maaltijdbox te gehad te hebben ook interesse in een van de andere maaltijdboxen, we krijgen hier via onze website vaak de vraag wat goede alternatieven voor HelloFresh zijn. Niet alleen mensen die eens wat anders willen proberen, maar ook bezoekers die graag willen weten welke andere boxen er nou zijn en je qua kwaliteit en inhoud kunt vergelijken met die van HelloFresh.

6 alternatieven voor HelloFresh.

Er zijn ontzettend veel verschillende foodboxen te vinden, deze zijn lang niet allemaal het zelfde en om ze als alternatief voor HelloFresh te kunnen aanbieden moeten ze wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moeten de maaltijdboxen, volgens een flexibel abonnement werken, ze moeten verse producten bevatten die lokaal en of biologisch mogen zijn, de maaltijdbox moet in heel Nederland leverbaar zijn, ze moeten naast de verse ingrediënten ook duidelijke instructies voor een complete maaltijd bevatten. Daarnaast vind ik het ook belnagrijk dat je de keuze hebt in meerdere boxen of opties waarbij je het aantal personen etc kan kiezen, deze laatste voorwaarde is misschien iets teveel gevraagd omdat lang niet alle goede maaltijdboxen hier veel keuze in bieden.

Het gaat hier dus om kwalitatieve foodboxen, die je in heel Nederland kunt bestellen, en komt het erop neer dat deze boxen qua kwaliteit met HelloFresh kunt vergelijken en bij de beste maaltijdboxen van Nederland horen. Daarom hieronder onze 6 alternatieven voor HelloFresh

1. Marley Spoon.

Dit is onze favoriet! Marley Spoon is misschien wel het beste te vergelijken omdat het ook een Duits bedrijf is dat net als HelloFresh wereldwijd maaltijdboxen verkoopt, toch zijn er een paar verschillen. Bij Marley Spoon kun je namelijk elke week zelf kiezen welke gerechten je bezorgd krijgt. Een voedingsdeskundige creëert elke week 7 nieuwe gerechten waaruit je kunt kiezen, hier zitten altijd 3 vegetarische gerechten tussen dus ook dat is mogelijk. De producten zijn van uitstekende kwaliteit en komen van dezelfde leveranciers die aan top restaurants in Nederland bezorgen.
Daarnaast zijn de recepten wat aparter en soms wat luxer. Marley Spoon is een erg goed HelloFresh alternatief.

Prijs vanaf € 11,-

Meer informatie  

2. Allerhande Box.

Volgens een onderzoek is de maaltijdbox van Allerhande de 2e beste verkochte maaltijdbox van Nederland, dit is niet vreemd, deze box kent namelijk vele voordelen. Ondanks de beperkte keuze waarbij je maar 2 boxen hebt, voor 2 of 4 personen met 3 gerechten, is hij vooral erg populair omdat je deze box zonder abonnement kunt bestellen, het is zonder de kortingen de goedkoopste maaltijdbox en kun je eenvoudig al je boodschappen mee bestellen via ah.nl die dan gratis worden thuisbezorgd. De kwaliteit is zoals je die gewend bent van AH, erg goed. Regelmatig zitten er biologische ingrediënten in maar lang niet altijd. De box is na het bestellen af te halen in de winkel, een pick-up point of kun je hem gewoon thuis laten bezorgen, mocht je de box wekelijks willen ontvangen dan kan dat via de AH Box Planner

Prijs vanaf € 35,-

Meer informatie   

3. Mathijs Maaltijdbox.

Dit is de foodbox van Mathijs Vrieze de bekende tv kok die vooral bekend is geworden door z’n werkzaamheden voor Sonja Bakker, waar hij de dieet en afvallen recepten voor bedacht. Bij de box van Mathijs staat puur eten met eerlijke producten centraal. Het is een leuke box die 2 variaties kent, er is een standaard box beschikbaar en een familiebox waarbij meer aan de kleintjes wordt gedacht door bijvoorbeeld minder zout en pittige kruiden te gebruiken. Een korting op Mathijs Maaltijdbox vind je hier.

Prijs vanaf € 39,-

Meer informatie  

4. Beebox.

Beebox is er een die een beetje uit het lijstje springt en waar je echt van moet houden, Beebox levert namelijk als enige in Nederland biologische boxen met echte Hollandse seizoen en streekproducten van hoge kwaliteit. Je vind bij Beebox naast een standaard maaltijdenbox ook een vegetarische box en een koolhydraatarme maaltijdbox. Alleen bij Beebox en HelloFresh is er de mogelijkheid om een maaltijdbox voor 3 personen te bestellen, dit zie jer nergens anders en is een erg gewaardeerde optie voor kleine gezinnen of huishoudens waar 3 personen wonen. Bij Beebox ben je wel net als bij Hello Fresh verplicht om een 2e box af te nemen wanneer je een abonnement aangaat. Deze hoort zeker thuis tussen de 6 alternatieven voor HelloFresh

Prijs vanaf € 32,50

Meer informatie  

5. De Krat.

Het Amsterdamse bedrijf De Krat is samen met de hieronder vermelde Streekbox misschien wel de grootste concurrent van beebox als het om biologische producten uit de regio gaat. Deze laatste 3 gebruiken namelijk alleen producten uit eigen land en daarom veel seizoens-gerechten met erg verse producten. De Krat is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat met een zogeheten maaltijdkrat op de markt kwam.

Prijs vanaf € 35,-

Meer informatie   

6. Ekomenu.

Deze box maakt gebruik van biologische producten uit Nederland die van lokale boeren afkomstig zijn, ze hebben een compleet assortiment boxen, naast een standaardbox, een gezinsbox hebben ze bij Ekomenu ook een koolhydraatarme maaltijdbox en een glutenvrije maaltijdbox. Het bedrijf levert 100% biologische boxen.

Prijs vanaf € 39,-

Meer informatie  

Tot slot.

De prijzen die bij de verschillende aanbieders hier op deze pagina staan vermeld zijn niet met elkaar te vergelijken, omdat ik hiervoor de goedkoopste box uit hun assortiment heb genomen om de vanaf prijs bij iedere bezorger te kunnen vermelden. Wil je de prijzen vergelijken op basis van het zelfde aantal personen en gerechten, kijk dan op deze pagina over de goedkoopste maaltijdboxen.

De boxen genoemd op deze pagina zijn alle erg goed en van hoogwaardige kwaliteit, het zijn perfecte alternatieven voor HelloFresh en is het meer een kwestie van waar je naar opzoek bent dan de vraag welke het beste is. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar Biologisch? dan is Beebox wat voor jou, wil je een maaltijdbox voor een persoon? Dan kun je het beste HelloFresh nemen omdat deze de enige is met deze keuze optie, of je moet een andere bezorger kiezen en meer dagen koken, dat kan natuurlijk ook. Zo is de keuze reuze, mocht je er niet uit komen of nog vragen hebben dan kun je dat doen via onze contact pagina en een mail sturen, of gebruik maken van de livechat rechts onderin het scherm.

Welke alternatieven voor HelloFresh hebben jouw voorkeur?

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!