Onze uitgebreide Allerhande Box review.

Tot nu toe hebben we al aardig wat maaltijdboxen voor je getest waar je onze uitgebreide ervaringen over kunt lezen inclusief foto’s zoals over die van Marley Spoon en onze Mathijs Maaltijdbox ervaring. Een box die hoog op ons verlanglijstje stond is de Allerhande Box van Albert Heijn, en vandaag is het eindelijk zover vorige week heb ik deze box samen met mijn gezin uitgebreid getest en ik kan je nu al verklappen dat hij ons goed is bevallen, er zijn ons een aantal dingen opgevallen wat ik nu al kan zeggen is dat de kwaliteit die je gewend bent van Albert Heijn ook echt terug te zien is in deze box. Ik zou zeggen neem een kopje koffie of neem iets anders te drinken en lees onze Allerhande Box Review.

Allerhande Box Ervaring.

Allerhande Box reviewEen maaltijdbox ervaring is pas compleet als je je een dergelijk product vanaf het bestellen tot het nuttigen ervan kan meemaken en ervaren hoe het complete proces van bestellen, de bezorging, het bereiden van de recepten en uiteraard het eten van de lekkere recepten, het afwassen laten we graag over aan onze huishoud hulp “de vaatwasser” pas na dit hele stappenplan door gelopen te hebben kun je een fatsoenlijk Allerhande Box review schrijven.

Online bestellen.

De Allerhande box bestellen kan maar op een manier en dat is via de Allerhande website, (ik zal een link voor je toevoegen om hier snel naar toe te kunnen klikken) Eenmaal op de allerhande website aangekomen zie je als snel de Allerhande Box staan waarbij je de mogelijkheid hebt om de gerechten van deze week en volgende week te bekijken, uiteraard wisten we al dat we hem wouden bestellen en testen ongeacht welke recepten er in zouden zitten. Ondanks de vele soorten maaltijdboxen geloof ik nog steeds in de traditionele maaltijdbox waarbij je je laat inspireren en verrassen door nieuwe recepten.

Klik hier om direct naar Allerhande te gaan   

Datum en tijd van bezorging.

Nadat we de Allerhande Box in ons winkelwagentje hebben gedaan konden we richting de online kassa, voordat we daar kwamen moesten we wel eerst een account aanmaken waarbij wel allerlei opties kregen die we konden aanvinken en invullen zoals je airmiles kaart nummer, je bonus kaart nummer etc. Dit vond ik eerlijk gezegd wel iets teveel van het goede en een beetje langdradig. Wat wel heel mooi was, dat we daarna heel eenvoudig konden zien op welke dag en welk tijdstip we de box konden laten thuis bezorgen. Betalen hoefde ook niet meteen want dat ging via de pin bij de bezorger op het moment van de bezorging. De bestelling was gelukt, ik kreeg hiervan nog een email met alle informatie inclusief de datum en het tijdstip als bevestiging.

Thuis bezorgd.

Volgens de bevestiging in de email zou de box tussen 11:00 en 13:00 bezorgd worden, dit is ook wat ik zelf heb ingevuld. Om precies 11:00 stond het bekende bezorg busje van Albert voor de deur en bracht de bezorger de box helemaal tot in de keuken wat ik een nette service vond. Even pinnen en Yes! De Allerhande Box was nu in mijn bezit.

Wat zit er in de Allerhande Box?

Zoals verwacht zat deze box vol met producten om 3 lekkere allerhande gerechten mee te maken, en mogen de instructie voor deze recepten niet ontbreken dit zat netjes in een klein boekje met nog wat andere relevante informatie en heel belangrijk! De spaarzegels voor de messenset die wij sparen zaten er ook netjes bij. Na het uitpakken van alle producten en zo even op het aanrecht gezet te hebben viel mij op dat er veel biologische producten in de box zaten, iets dat ik niet had verwacht omdat Allerhande hier zelf niet zo zeer mee te koop loopt. Zo waren bijvoorbeeld de Pastinaak, de spekreepjes, de melk, volkoren penne en de rode bieten biologisch. De zalm die in de box zat had het ASC keurmerk voor duurzaam gevangen vis.

Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review

De Allerhande recepten.

Na enig onderzoek voor deze maaltijdbox kwam ik er ook achter dat alle recepten die op de mooi vormgegeven kaartjes ook gewoon via de Allerhande website te vinden zijn, dit was ook wel te verwachten aan gezien Allerhande de grootste recepten website is met duizenden recepten. Heel handig om te weten mocht je dit recept later zelf nog een keer willen maken, mijn onderzoek bracht ook interessante informatie naar boven over de producten die in de box zitten en je ook via de website los kunt bestellen en de prijs verhoudingen hiervan maar daar kom ik later in deze Allerhande Box review op terug.

Ovenschotel met Herfstgroenten en romige kaassaus.

Dit gerecht stond me het meest tegen omdat er spruitjes in zitten en ik daar sinds mijn jeugd al niet van houd, maar daarin tegen vind mijn partner ze heerlijk dus was het makkelijk en hebben we als eerste recept om te maken voor deze ovenschotel met herfstgroenten gekozen. Het gerecht was makkelijk te maken mede omdat je het kon voorbereiden en als laatst nog 15 minuten in de oven moest. Een gezond recept met een aantal biologische producten erin zoals de Pastinaak, spekreepjes, melk en de volkoren penne. Best wel biologisch dus. Dit gerecht was snel te maken en smaakte tot mijn verbazing niet slecht blijkbaar is mijn smaak wat de spruitjes betreft toch lichtelijk veranderd door de jaren heen en in combinatie met de spruiten die tegenwoordig ook veel zoeter smaken dan vroeger was dit een prima gerecht.

Allerhande Box Maaltijdbox test-59 Allerhande Box Maaltijdbox test-62 Allerhande Box Maaltijdbox test-65 Allerhande Box Maaltijdbox test-67

Omdat ik veel verhalen heb gelezen over dat de Allerhande Box duurder zou zijn dan wanneer je deze producten los in de winkel zou kopen ben ik hier ook dieper op in gegaan en kwam tot de conclusie dat dit gerecht ons € 13,71 had gekost als we alle producten los zouden kopen via de allerhande website. En dan hebben we nu een Allerhande Box voor 2 personen waar we met 2 volwassenen en 2 kinderen van hebben gegeten, wat neer komt op € 3,42 per persoon per portie. Omdat dit best een interessant onderwerp is waar je niet kortzichtig in kunt zijn kom ik hier later nog even op terug.

Direct de Allerhande Box Bestellen   

Parel Couscous met Spinazie-Paprikasaus en worstjes.

De Toscaanse worstjes waren erg sappig en smaakvol, dit gerecht stond werkelijk binnen 30 minuten op tafel en kun je echt een complete avond maaltijd noemen waar we wederom met z,n 4en van hebben gegeten, dat is wel echt een plus punt aangezien dit een box voor 2 personen is. Als we alle producten los hadden gekocht via de Allerhande website dan had dit gerecht ons € 15,49 gekost wat neer komt op € 3,87 per portie.

Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box review Allerhande Box Maaltijdbox test-33 Allerhande Box Maaltijdbox test-34 Allerhande Box Maaltijdbox test-35 Allerhande Box Maaltijdbox test-37

Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade.

Weer zo’n groente waar ik niet om sta te springen, “Rode Bieten” wat betreft dit is heb ik het wel getroffen met deze Allerhande Box recepten, maar goed alles voor de wetenschap toch? 😉 Ik zet me er net als bij de spruitjes gewoon over heen. Iets waar je als volwassenen over moet beschikken is een aan en uit knop, en ging de knop op uit. Die bietjes vielen uiteindelijk wel mee en was dit eerlijk gezegd een leuk recept om te maken, met de Frittata moet je uitkijken dat je vuur niet te hoog staat anders koekt hij vast op de bodem en krijg je hem er niet fatsoenlijk uit. De krieltjes waren van uitstekende kwaliteit net als de zalm met het ACS Keurmerk. Makkelijk te breiden en zelfs de kinderen vonden het lekker op m,n zoontje na dan die vond de bietjes ook niet zo’n succes.

Na onze check kwam de Zalm Frittata op € 11,30 voor het gerecht dat is € 2,83 per persoon, wat echt niet duur is als je ook nog eens nagaat dat er zalm in dit gerecht gebruikt wordt.

Allerhande Box Maaltijdbox test-01 Allerhande Box Maaltijdbox test-04 Allerhande Box Maaltijdbox test-05 Allerhande Box Maaltijdbox test-08 Allerhande Box Maaltijdbox test-10 Allerhande Box Maaltijdbox test-11 Allerhande Box Maaltijdbox test-16 Allerhande Box Maaltijdbox test-20

De recepten waren alle 3 erg makkelijk te maken, elk gerecht stond binnen 30 minuten op tafel en de kwaliteit van de producten en gerechten liet niets te wensen over. Wat me wel opviel is dat je niet alles helemaal opmaakt waardoor je producten over houdt. Ik heb nog een half zakje oude geraspte kaas over, een halve verpakking rode biet, jippie! een ei, dille en snij biet, als je het zo bekijkt nog genoeg producten om nog een gerecht mee te maken zou je zeggen. Dit hoeft geen verspilling te zijn want je kan er gewoon nog wat mee maken of de No Waste tips volgen op de recepten boekjes van de Allerhande Box, daar staan nog leuke ideeën op over wat je met de overgehouden ingrediënten kan doen.

Allerhande Box voor 2 Personen.

Als je goed hebt gelezen dan weet je dat wij een Allerhande Box voor 2 personen hebben bestelt maar dat we er met 2 volwassenen en 2 kinderen van 4 en 6 van hebben gegeten, een volwaardig gezin. Dat is best knap voor de levensmiddelen leverancier die niet bepaald bekend staat om z’n lage prijzen. Toch komt de Allerhande Box het goedkoopste uit onze vergelijking met z,n € 35,- voor deze box. Goedkoper dan de rest en kan je er met een heel gezin van eten.

Allerhande Box prijs.

We hebben op de bekende nieuws websites gelezen dat de Allerhande Box veel duurder schijnt te zijn dan wanneer je de producten los zou kopen in de winkel, het is zelfs zo erg dat ze schrijven dat de box € 14,- duurder is dan wanneer je alle producten los koopt. Wij hebben ook onderzoek gedaan en vragen ons af hoe anderen dit onderzoek hebben gedaan want zeer waarschijnlijk zijn ze een paar belangrijke aspecten vergeten mee te nemen in hun onderzoek.

Dit is wat wij hebben uitgerekend.

Zodra je gaat proberen om de producten die in de Allerhande Box zitten los te kopen via de online winkel, waarvan de producten precies hetzelfde zijn en even duur als wanneer je naar de fysieke winkel zou gaan, dan kom je erachter dat je bepaalde producten niet in de kleine hoeveelheden kunt kopen zoals ze in de Allerhande Box zitten, zoals het zakje bloem van 25 gram, de mierikswortel dressing het teentje knoflook, de ui en ga zo maar door, dit zijn allemaal producten die speciaal voor de Allerhande Box in een kleine hoeveelheid er in zijn gestopt omdat je niet meer nodig hebt, wil je dit gerecht zelf maken met losse ingrediënten dan dien je dus de volledige verpakking te kopen.

Wij hebben dit uitgerekend en kwamen tot de volgende berekening van de gerechten.

ZalmFrittata met bieten-aardappelsalade. € 11,30

Ovenschotel met Herfstgroenten en romige kaassaus. € 13,71

Parelcouscous met spinazie-paprikasaus en worstjes. € 15,49

Totaal € 40,50

De Allerhande Box kost € 35,- en zou je dus € 5,50 duurder uit zijn als je alles los zou kopen en dan laten we voor het gemak de bezorg kosten even weg die je dan nog zou moeten betalen wat bij de Allerhande box niet het geval is.

€ 35,- voor 3 gerechten is helemaal niet duur zeker als je weet dat je er met een jong gezin van kan eten. voor 4 volwassenen zou je met sommige gerechten wat meer moeite hebben en zul je dus echt voor de 4 persoon box moeten gaan.

Let op: Wij hebben voor onze Allerhande Box review de exact zelfde producten gebruikt, wanneer je de goedkopere varianten zou gebruiken dan kom je goedkoper uit. Je betaald bij de Allerhande Box natuurlijk ook voor het werk dat ze al voor je gedaan hebben zoals het bedenken van de gerechten, en het bezorgen dan deze box.

Conclusie van onze Allerhande Box review.

De Allerhande Box is ene leuke kwalitatieve box die z’n geld waar is, het is een gedegen concurrent van HelloFresh en andere bezorgers in deze branche. Er wordt veel gebruik gemaakt van groenten waardoor je lekkere en simpele gerechten eet die gezond en makkelijk te maken zijn. De producten zijn afgestemd op het seizoen en veel producten zijn biologisch. Je houdt van sommige producten wat over waardoor je verspilling zou kunnen hebben, maar dit hoeft niet als je er zelf wat mee doet.

Voordelen Allerhande Box.

  • Veel groenten.
  • Ruime porties.
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding.
  • Goedkoopste maaltijdbox van Nederland.
  • Flexibele bezorging.
  • Je kunt extra boodschappen mee bestellen.
  • Geen abonnement.

Nadelen Allerhande Box.

  • Minimaal 4 dagen van te voren bestellen.
  • Geen vegetarische box.
  • Alleen 2 varianten voor 2 en 4 personen.

Wij zijn te spreken over deze AH maaltijdbox we hebben vooral van het gemak en de snelle gerechten genoten. Ik hoop dat je deze Allerhande Box review hebt kunnen lezen er er wat aan hebt gehad. Het zou leuk zijn als je een berichtje achter liet in het reactie veld hieronder aan de pagina.

Direct de Allerhande Box Bestellen   

Tags: , , ,4 Responses to Onze uitgebreide Allerhande Box review.

Back to Top ↑