8 Tips: voor een gezond eetpatroon.

In het begin van het jaar zie je altijd de enorme interesse naar een gezond eetpatroon, deze interesse van mensen hierin neemt helaas in Februari alweer drastisch af. Laten we eerlijk zijn een gezond eetpatroon zou je het hele jaar moeten vast houden toch? Wat heeft het anders voor zin? Om je op weg te helpen ga ik 8 tips voor een gezond eetpatroon voor je opschrijven.

Voordat ik begin met de tips voor een gezond eetpatroon wil ik je eerst vertellen dat wij als maaltijdboxen vergelijkings-website niet zomaar maaltijdboxen vergelijken, wij vinden deze boxen een erg positieve ontwikkeling, vooral op het gebied van gezond eten zijn ze een enorme vooruitgang. Ik ga je niet niet een heel lang verhaal vertellen over waarom je zo gezond eet met een maaltijdbox, maar verwijs ik je wel graag naar dit artikel over een gezonde maaltijdbox.

Tips voor een gezond eetpatroon.

Lekker en gezond eten kan heel goed met een maaltijdbox, vooral omdat de recepten door voedings-deskundigen worden bedacht en het bij de meeste maaltijdbox bezorgers uitgebalanceerde maaltijden volgens de schijf van vijf betreft. Om dit beter te begrijpen en jezelf een gezond eetpatroon aan te leren heb ik hier 8 tips voor je.

Tip 1 – Kook je eten zelf.

Zelf koken is natuurlijk veel gezonder dan een afhaal maaltijd of de kant en klare gerechten die je veel in de supermarkt tegenkomt. Zelfs als je zelf kookt of zelf denkt te koken dan is dit niet altijd het geval, denk bijvoorbeeld aan de pasta sauzen in een potje? of de soepen van Honig, omdat je zelf water kookt en je pasta kookt waarna je er een kant en klare saus uit een potje bij doet, ben je echt niet zelf aan het koken, met zelf koken bedoelen we dat je zelf de saus maakt. Maak zelf de soep, zo moeilijk is het niet.

Tip 2 – Weet wat je eet.

Zorg dat je weet waar de producten die je eet vandaan komen, wat de herkomst van deze producten is en hoe ze zijn geproduceerd. Op deze manier ga je de pure en eerlijke producten beter kunnen onderscheiden van de producten waar allerlei ongezonde toevoegingsmiddelen aan toegevoegd zijn. Het is een heel ander onderwerp maar niets is wat het lijk, als je zou weten wat er allemaal in bepaalde producten zit waar je het echt niet van zou verwachten. Let dus op waar je voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt.

Tip 3 – Eet meer vis.

We eten te weinig vis, zonde wat vis is erg gezond voor je in vis zitten belangrijke vetzuren en omega 3 vetten die heel goed voor je zijn, deze vetten kunnen hart en vaatziekten voorkomen, zorgen voor een goede spieropbouw en zijn ze daarnaast erg goed voor je hersenen, niet dat je meteen slimmer wordt maar wel gezonder 😉 Helaas is vis vaak duur en dat is meteen ook de reden waarom we te weinig vis eten, vooral het vis in de supermarkt is erg duur en meteen ook de meest minst verse variant, ga voor een stuk vis dus naar een echte vishandel op bijvoorbeeld de markt. Ook voor vis geld weet wat je eet!

Tip 4 – Eet meer plantaardig en minder dierlijk.

We houden van en stuk vlees op ons bord, logisch vlees is erg smaakvol en veel van ons zijn er mee opgegroeid om elke dag een stuk vlees op hun bord te krijgen. Dit is niet nodig, 2 of 3 keer per week vlees is meer dan voldoende zorg daarnaast ook voor minimaal 1 keer vis, probeer dus wat minder vlees te eten en wat meer plantaardig voedsel, hier zitten namelijk erg veel gezonde voedingstoffen in die je doorgaans te weinig binnen krijgt.

Tip 5 – Eet seizoens-producten uit eigen land.

Seizoens-producten uit eigen land zijn veel goedkoper, dus je kunt flink besparen om je eten en is het veel verser, bedenk maar eens waar de geïmporteerde voedsel vandaan komt en hoelang dat bewaard wordt. Seizoens-producten uit eigen land zijn verser komen vers van de boer bij de winkel en dus sneller bij jou in een gezond eetpatroon.

Tip 6 – Eet minder Koolhydraten.

Pasta, brood, aardappelen zijn allemaal voorbeelden van producten waar veel koolhydraten in zitten, probeer deze producten wat minder vaak te eten of eet ze niet als hoofd gerecht maar meer als bijgerecht. En wanneer je deze koolhydraat rijke producten eet zorg dan bij brood en pasta dat je de volkoren variant ervan eet.

Tip 7 – Eet meer bonen, noten en zaden.

Noten, bonen en zaden zijn een erg rijke toevoeging aan een gezond eetpatroon, in deze producten zitten namelijk veel belangrijke vitamines zoals B1, veel ijzer en eiwitten, onthoud ook dat noten goede vleesvervangers zijn en dat peulvruchten zelfs goede aardappel en vlees vervangers zijn.

Tip 8 – Neem de tijd.

Om een gezond eetpatroon te kunnen hebben en handhaven zul je er tijd in moeten investeren, weet wat je eet en waar het vandaan komt, besteed aandacht aan het bereiden van je maaltijd en dus aan je jezelf en je gezin, neem genoeg tijd want een goed begin is het halve werk.

Dit waren een paar simpele tips voor een gezond eetpatroon, ik hoop dat je er wat aan hebt. Wanneer je bekend bent met maaltijdboxen dan weet je dat deze tips terug komen hierin en je goed bezig bent met een gezond eetpatroon het meeste werk hierin is de tijd die je erin moet stoppen om te weten wat je eet, het kopen van gezonde en verse producten, want die vind je vaak niet zo bij de supermarkt, dit vergt tijd en interesse, tijd die we vaak niet hebben en toch wil ik je vragen om het te proberen.

Ben je druk maar wil je graag gezond eten en ook in dit jaar een goede stap richting een gezond eetpatroon zetten? Dan luidt mijn advies: probeer een maaltijdbox, je zult er geen spijt van krijgen, lekkere gerechten met verse producten bij je thuis bezorgd en iedereen kan deze recepten bereiden en snel op tafel zetten.

Bron: Beebox.

Tags: , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!