De 6 voordelen van een fruitbox.

De fruitbox wint terrein, waar we vroeger nog de termen fruitmand of fruitschaal gebruikten zie je dat de laatste maanden de fruitbox de nieuwe fruitmand aan het worden is. Zo zullen er altijd dingen veranderen, maar wat is nou precies de fruitbox en wat zijn de voordelen van deze leuke afgeleide van de maaltijdbox?

De Fruitbox is natuurlijk een afgeleide van de maaltijdbox, dankzij het succes van deze boxen kent nu de variant met fruit ook veel succes, vrij logisch als je erover nadenkt en kijkt hoe we tegenwoordig in het leven staan en met voeding omgaan, natuurlijk is het succes van de foodboxen niet de enige reden ook de bewustwording van gezonde voeding speelt een belangrijke factor.

1 – Elke week vers fruit.

Wanneer je een fruitbox besteld kun je dit bij veel aanbieders eenmalig doen maar ook volgens een wekelijks abonnement, er zijn hier veel opties in. Wanneer je een abonnement neemt op deze box dan ontvang je elke week zonder dat je daar verder over na hoeft te denken vers fruit, dit kan op elke adres naar keuze zijn dus niet alleen thuis maar kun je de fruit ook op het werk laten bezorgen.

Zo ontvang je elke week een box vol met vers Hollands seizoensfruit en kun je eindelijk die ongezonde tussendoortjes gedag zeggen en een gezond voedings-patroon gaan volgen.

2 – Altijd fruit in de buurt.

Een ander voordeel van het bestellen van een fruitbox is dat je altijd vers fruit in de buurt hebt, zolang je fruit in huis of op het werk kan pakken zul je dit ook doen, dit is namelijk een van de meest voorkomende problemen van waarom we te weinig fruit eten, we hebben het niet altijd in de buurt, aangezien we veel tijd op ons werk doorbrengen en er over het algemeen bij veel mensen geen fruit binnen handbereik is eten ze dit dus te weinig, de fruitbox maakt hier korte metten mee. Bestel een fruitbox voor op je werk en je hebt altijd vers fruit binnen hand bereik.

3 – Vol met vitamines en belangrijke bouwstoffen.

Je hoeft echt geen hoogopgeleide professor te zijn om te begrijpen dat fruit erg gezond voor je is, de fruitboxen bevatten over het algemeen nog verser fruit dan die uit de supermarkt, de producten komen namelijk direct na de oogst van de producenten en liggen niet lang in een opslag of in een rijpings-kast waar grote supermarkten gebruik van maken. Fruit zit boordevol belangrijke vitamines en mineralen die goed zijn voor je lichaam, de suikers die in fruit zitten zorgen voor je dagelijks benodigde energie en zitten er vitamines in zoals vitamine B, C en A.

4- Gezonder eten.

Misschien wel het grootste voordeel is dat je gezonder gaat eten, zeker als je hiernaast ook nog eens gebruik maakt van maaltijdboxen, dan is fruit als tussendoortje op het werk of thuis van extra toegevoegde waarde, weg met de ongezonde snacks neem een fruitbox en eet fruit als tussendoortje. Vooral omdat je door de fruitbox vaker fruit in de buurt hebt ga je het ook sneller eten en door de vele gezonde vezels die fruit rijk is zul je sneller verzadig raken waardoor je uiteindelijk minder maar wel genoeg eet.

5 – Thuis of op het werk.

Een ander groot voordeel is dat je bij een abonnement op een box ook kunt aangeven waar je de box bezorgd wilt hebben, dit kan natuurlijk op elk adres zijn en daarom ook op het werk, een bijkomend voordeel is dat je dan samen met je collega’s een fruit box zou kunnen delen en zo ook de kosten. Op deze manier moedig je elkaar aan om meer fruit te eten en dus gezonder te snacken.

6 – Verrassend en leerzaam.

Het leuke van deze boxen is dat je van te voren niet weet welke soorten fruit er in de box zitten, dit varieert elke week en zo sul je sneller nieuwe soorten fruit leren kennen, soorten die je waarschijnlijk zelf niet zo snel zou kopen, puur vanuit het oogpunt van “wat de boer niet kent eet hij niet” wanneer je op deze manier verrast word zul je het wel degelijk gaan eten en waarderen. Daarnaast is het dus ook leerzaam omdat je niet alleen fruit uit maar ook leert waar bepaalde vruchten vandaan komen, wanneer ze het lekkerst zijn en wat je er allemaal mee kan maken, er zit namelijk bij veel van deze fruitboxen een boekje of kaart bij met inspiratie voor recepten en smoothies die je kunt maken met de vruchten soorten die je aantreft in de doos.

Vele soorten fruit, vele soorten boxen.

Je hebt veel verschillende soorten vruchten en ook verschillende opties bij het bestellen van een fruitbox, zo kun je er een voor een aantal mensen bestellen, of kiezen of je hem wekelijks, twee wekelijks of maandelijks wilt ontvangen, elke aanbieder heeft zo weer z,n eigen opties en gaat niet alles voor elke bezorger op. Voor een overzicht van goede fruitboxen kun je op onze pagina hierover kijken.

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!