Beebox twee weken bedenktijd
0

Vanaf nu 2 weken bedenktijd op een maaltijdbox.

Goed nieuws vanuit de maaltijdbox markt, vanaf nu krijg je op de bekendere maaltijdboxen een bedenktijd van twee weken. Op het moment dat je je eerste maaltijdbox ontvangt gaan de twee weken in en kun je in deze twee weken en na het proberen van de maaltijdbox beslissen of je er wel of niet mee door wilt gaan.

Bedenktijd afgedwongen door ACM.

De toezichthouder Autoriteit Consument & Markt het ACM heeft dit afgedwongen bij een paar van de bekendere maaltijdbox bezorgdiensten in Nederland, op dit moment is bekend dat HelloFresh, Beebox, Marley Spoon, Streekbox, Mathijs Maaltijdbox en De Krat deze nieuwe bedenktermijn hanteren.

Deze maatregel kwam na de vele klachten van consumenten over het moeilijk opzeggen van hun abonnement, de verplichte 2e maaltijdbox die je bij sommige bezorgers moet afnemen en de aanhoudende verkoop praatjes. De maaltijdbox bezorgers hebben beterschap belooft en hanteren dus vanaf nu deze 2 weken bedenktijd.

Flexibel abonnement.

Hoewel de meeste van bovengenoemde bezorgers al de optie hadden om op elk moment te pauzeren of het abonnement op te zeggen gaat deze boodschap vooral op voor Beebox en HelloFresh, deze twee maaltijdbox verkopers hebben sinds het begin de voorwaarde dat je minimaal 2 boxen moet afnemen en daarna pas kan opzeggen. Dit is dus ontzettend goed nieuws voor de consument die juist door deze voorwaarden geen box wou bestellen.

Wij horen vaak van onze website bezoekers dat de 2e verplichte box hun dwars zit. Wij raden altijd een proefbox aan, zoals deze bij bijna ieder bedrijf beschikbaar is, echter zijn de kortingen waarmee geadverteerd wordt niet geldig op een proefbox en alleen op een abonnement.

Vooral bij de bedrijven HelloFresh en Beebox is het verschil te zien, je kunt nu ook bij deze twee bedrijven al na de eerste box je abonnement opzeggen wanneer het je toch niet ligt.

De Allerhande maaltijdbox heeft hier altijd al rekening mee gehouden en is altijd een maaltijdbox zonder enige vorm van verplichtingen of abonnement geweest, deze box bestel je altijd eenmalig en voor klanten die hem toch vaker en gepland bezorgd willen krijgen is er de Allerhande box planner.

Tip van de redactie: Binnen deze bedenktijd van 2 weken, moet je ook rekening houden met het opzeggen voor de eerst volgende lever dag. Je hebt dan wel twee weken bedenktijd, maar wanneer je een box besteld ga je een abonnement aan waarbij je in de meeste gevallen elke week een nieuwe box bij ontvangt, ondanks dat je binnen deze 2 weken makkelijk kunt afstappen van het abonnement moet je nog steeds rekening houden met de volgende box en de dag waarop deze wordt samengesteld en bezorgd. Check daarom voor de zekerheid altijd even de voorwaarden van de aanbieder waar je wilt bestellen.

Tags: , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Onze beste maaltijdboxen.

  1. Marley Spoon

  Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van € 40,-

  Meer informatie »

  2. HelloFresh

  De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met 50% korting op je eerste foodbox.

  Meer informatie »

  3. Ekomenu

  De gezonde maaltijdbox. Voor het zelfde geld eet je 100% biologisch. Vanaf 39 euro.

  Meer informatie »

  4. De Krat

  De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

  Meer informatie »

  5. Familiebox

  Voorheen Mathijs Maaltijdbox, nu verder als de Familiebox. Probeer hem met 40% korting

  Meer informatie »

  6. Allerhande Box

  De maaltijdbox van Nederlands grootste supermarkt keten Albert Heijn.

  Meer informatie »

  7. Verse Oogst

  Verse producten direct vanaf de teler bij jou thuis bezorgd.

  Meer informatie »

 • JSJB 300x250
 • Gratis – E-Book

 • Like ons op Facebook.

 • Marley Spoon 300x250
 • Nieuwsbrief.