Nieuws foodbox
0

10 redenen waarom je een foodbox zou moeten proberen.

De populariteit van de foodbox neemt elke dag toe, dit is niet zonder reden, waarom de foodbox zo enorm populair in Nederland is geworden leg ik uit in dit artikel hier over Wat is een maaltijdbox?
Waar ik het in dit artikel graag over wil hebben is waarom je een foodbox / maaltijdbox zou moeten proberen. Ik ga je 10 redenen geven waarom jij ook een foodbox moet gaan uitproberen. Een reden die ik je al ga meegeven maar niet bij de 10 redenen optel, dus eigenlijk krijg je er 11 van me maar deze is wel heel simpel, een reden om een foodbox te proberen is omdat je er anders simpel weg niet over mee kan praten.

10 x waarom een foodbox?

Iedereen heeft het erover en de meningen zijn verdeeld, de discussies gaan alle kanten op waarom wel en waarom niet een foodbox? Ondanks dat vele mensen hun menig klaar hebben en hem wellicht wel of niet willen proberen hebben ze al een mening zonder de werkelijke ervaring, lees hieronder mijn 10 redenen waarom je tenminste een keer een foodbox zou moeten uitproberen.

1. Gezond en verantwoord.

De eerste reden die ik met je wil delen is het gezonde aspect van de foodbox, het concept van foodboxen is met verse en eerlijke pure producten en ingrediënten een gezonde maaltijd op tafel zetten. Daarmee worden er geen potjes, pakjes kant en klaar sausen en dergelijke gebruikt. Bij elke maaltijdbox ligt de nadruk op vers en eerlijk, vaak biologisch en vaak met een keurmerk. Alleen maar gezonde en verantwoorde producten waar ze lekkere maar dus vooral gezonde recepten mee maken die jij thuis kunt bereiden.

2. Tijdbesparend en efficiënt.

Naast de de verse producten en ingrediënten die in de foodbox worden gebruikt is een dele van het concept ook om elke recept binnen 30 minuten op tafel te zetten, dit is erg snel als je kijkt naar hoelang een gemiddeld huishouden bezig is met koken voor het avondeten. Deze drukke maatschappij waarin we allemaal veel te doen hebben zoals ons werk en voor ons gezin moeten zorgen komt zo,n maaltijd die je in 30 minuten op tafel kan zetten natuurlijk er goed van pas. Daarnaast is er nog een heel groot tijdbesparend element namelijk dat de recepten voor je worden bedacht en de boodschappen voor je worden gedaan en in exacte hoeveelheden worden afgemeten voordat ze de foodbox in gaan om bij jou bezorgd te worden. Dit scheelt jou enorm veel tijd en hoef je niet na te denken over wat je vanavond eet en hoef je ook geen boodschappen te doen. Je houdt dus meer tijd over om andere dingen te doen die je leuk vind met je gezind, vrienden of voor jezelf.

3. Inspirerend.

Omdat je geen controle hebt over de recepten die deze week of volgende week in de foodbox zitten zul je moeten eten wat erin in zit, dit kan erg inspirerend zijn, want de ervaring leert dat wij kudde dieren zijn en van eenheidsworst houden, we maken vaak dezelfde gerechten omdat we deze kennen en weten dat het lekker is, ook al weten we dat deze wereld miljoenen verschillende recepten en voedsel producten te bieden heeft blijven we uit een stukje veiligheid en gebrek aan inspiratie steeds hetzelfde eten. Dat is bij de foodbox helemaal verleden tijd, elke week wordt je verrast met nieuwe recepten van over de hele wereld, recepten die jezelf nooit zou bedenken laat staan eten worden nu aan je voor geschoteld en het leukste hiervan is je mag ze zelf bereiden.

4. Leerzaam.

We hadden het al over hoe inspirerend deze nieuwe en vaak onbekende recepten kunnen zijn, inspirerend is natuurlijk ook meteen erg leerzaam, je leert het bereiden van nieuwe gerechten, je leert wat over de cultuur van het land waar een bepaald gerecht vandaan komt. Naast deze leuke kenmerken leer je tijdens het koken ook veel over de voedings-producten en ingrediënten van deze producten, in de recepten boekjes die in de foodbox zitten waarin precies staat hoe je een recept moet maken wordt je haar fijn uitgelegd hoe alles bereid moet worden, zo leer je het kook gedrag van bepaalde producten, en hoe smaken ontstaan. Als je bijvoorbeeld nog steeds niet weet hoelang je aardappelen moet koken of hoe je rijst kan droog koken dan leer je dat wel met een foodbox. Deze kennis is natuurlijk iets voor altijd en kun je in praktijk brengen ook wanneer je geen foodbox gebruikt. Heb je een keer zin in een recept die toen in die foodbox zat waar je zo enorm van hebt genoten dan kun je deze wanneer je maar wilt ook zelf maken, je moet dan wel even zelf de boodschappen doen en als tip zeg ik bewaar gewoon het recept.

5. Makkelijk.

Veel mensen kunnen niet koken, althans dat denken ze. Koken is niet moeilijk en zeker niet wanneer je een recept hebt waarop precies staat wat je moet doen, hoeveel ervan iets in moet en dit met de precies afgemeten verse producten is natuurlijk kinderspel. Het nadenken over wat je wilt eten en hoe je dat dan moet maken hoeft al niet meer, je hoeft alleen te kunnen lezen en uit te voeren. Een foodbox is echt voor iedereen en echt iedereen kan de recepten uit een foodbox maken, je moet natuurlijk wel opletten en dingen niet te lang laten bakken of koken en ook je vuur niet te hoog of te laag zetten, lees dus goed en let op. Voor de rest is het echt heel simpel.

6. Kosten besparend.

HelloFresh VeggieboxIk heb het er net al een beetje over gehad: over hoe makkelijk zo,n foodbox is, en dat je niet hoeft na te denken want alles wordt voor je gedaan en gratis bij je thuis bezorgd uiteraard zit er aan het maken van een foodbox een prijskaartje, iedereen moet betaald worden en misschien kun je na een simpel reken sommetje al achter halen dat wanneer je deze producten zelf  koopt in de winkel dat je iets goedkoper uit bent. Maar heb je dan ook je reiskosten meegerekend die je kwijt bent aan brandstof, of het openbaar vervoer wanneer je naar de winkel gaat? Heb je ook de tijd die je nodig hebt mee gerekend die je anders had kunnen besteden bijvoorbeeld nog even dat klusje of die opdracht afmaken? En dan hebben we het nog niets eens gehad over het effect van gezonder eten op langere termijn. Want de foodbox is een verantwoord product als het aankomt op gezondheid en gezond eten, iets wat we in Nederland nog te weinig doen met z,n allen. Echter geld deze kosten besparing alleen op langere termijn maar je kunt je vast wel voorstellen dat wanneer jij voor een gezonder en slanker leven kiest waarin je gezond eet met gezonde voeding en verse producten je uiteindelijk ook minder vaak bij de huisarts zult zitten? Overdreven? Echt niet! In Nederland stijgt de hoeveelheid mensen met overgewicht elk jaar, overgewicht leidt weer tot een heleboel andere klachten waardoor je vaker bij de huisarts zit dan je lief is, op langere termijn? wat dacht je van je zorgkosten? Precies. Andere discussie maar m,n punt is duidelijk.

7. Milieu bewust.

De producten die worden gebruikt in de foodboxen zijn vers en eerlijk, puur natuur vaak biologisch en vaak van direct van de boer. Producten van vis en vlees hebben veelal een keurmerk zoals het MSC (Marine Stewardship Council) van duurzaam gevangen vis waarbij rekening wordt gehouden met natuur en milieu. Ook de kartonnen verpakkingen zijn van gerecycled materiaal gemaakt en worden door sommige foodbox aanbieders de voedselverspilling aan de voedselbank gegeven. Naast deze paar duidelijk aantoonbare milieu bewuste keuzes doen de foodbox aanbieders op eigen manier nog veel meer aan een beter milieu, zo is er een foodbox aanbeider waarvan de busjes op groen eko gas rijden.

8. Steun regionale economie.

Ze doen het allemaal net even anders en er zijn tussen de foodbox aanbieders wel aantoobare verschillen, maar het concept blijft het zelfde, elke aanbieder streeft ernaar om verse producten uit eigen regio te halen zo dicht bij mogelijk en het liefst direct van de boer. Zo,n 80 tot 100% verschillend per foodbox komt uit eigen land, dit zorgt niet alleen voor kakelverse producten maar stimuleert dus ook de lokale economie in de regio.

9. Gezellig samen zijn.

foodboxHoewel je ook voor een persoon een foodbox kan bestellen is het voor gezinnen ook een middel om vaker samen te eten wanneer dit niet vaak gebeurd vanwege werk of andere drukke agenda’s. Zo,n foodbox vereist wel dat wanneer je bijvoorbeeld een foodbox voor 4 personen met 5 maaltijden erin hebt dat deze week deze 4 personen die 5 maaltijden moeten eten anders is het zonde en weggegooid geld. Daarnaast is het ook leuk om samen te koken en op een leuke manier nieuwe recepten te ontdekken, wanneer je bijvoorbeeld 5 gerechten hebt kan de een kiezen wat er vanavond of morgen wordt gegeten en de ander mag het maken, of een persoon verrast gewoon weer de rest van het gezin elke dag met ene nieuw recept.

10. Korting.

We houden er in Nederland van alles wat gratis is of kortingen we kunnen er maar geen genoeg van krijgen, kijk maar eens hoeveel kortingcode websites er zijn, google maar eens op kortingcodes en het zal je verbazen. Naast het feit dat je bij de meeste foodbox aanbieders je eerste foodbox met veel korting kunt bestellen, wel alleen als je een kortingscode hebt voor de foodbox maar die zijn overal te vinden ook op deze website 😉 Maar wanneer je deze foodbox met een leuke korting van zo,n € 15,- a € 20,- euro hebt besteld en je hem open maakt dat zitten er weer andere leuke kortingsbonnen en kortingscodes in van andere webshops, warenhuizen etc waarmee je leuke korting kan krijgen op je volgende bestelling daar.

Ik hoop dat je er van hebt genoten maar ik hoop nog meer dat je er wat aan hebt gehad en je het met me eens bent over deze 10 redenen waarom je een foodbox geprobeerd moet hebben, ik zou zeggen wacht niet langer en klik hier op een van de foodboxen die je aanspreek, vergelijk ze met elkaar lees de review pagina’s en bestel je eerste foodbox. Ik ben benieuwd naar jou ervaring met de foodbox? Laat een bericht hieronder achter en deel je ervaring met ons en de andere bezoekers van deze website.

Meer informatie HelloFresh   

Meer informatie Mathijs Maaltijdbox   

Meer informatie Marley Spoon  

Meer informatie Allerhande Box   

Tags: , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • De Beste Maaltijdboxen.

 • 1. HelloFresh

 • De bekendste en marktleider van Nederland met gezonde maaltijdboxen. Nu met €75,- korting op je eerste 4 foodboxen.

 • 2. Marley Spoon

 • Koken was nog nooit zo makkelijk, kies elke week uit 20 nieuwe heerlijke recepten. Nu met een exclusieve korting van €40,-!

 • 3. Dinnerly

 • De meest betaalbare maaltijdbox
  Vanaf €2,95 per persoon - simpel, betaalbaar en snel koken voor iedereen!

 • 4. Ekomenu

 • Ontdek maaltijdboxen die perfect bij jouw leefstijl en eetwensen passen, gezond eten is nog nooit zo makkelijk geweest. Mis het niet, kies nu jouw ideale box, 100% biologisch vanaf €5 per portie.

 • 5. Uitgekookt.nl

 • Probeer Uitgekookt voor gemakkelijke, gezonde maaltijden. Kies je favorieten en geniet van een speciale kortingscode. Bestel nu vanaf €6,49 per maaltijd!

 • 6. De Krat

 • De eerste maaltijdbox in Nederland, al sinds 2010 een begrip. Nu met 20% korting.

 • 7. Boerschappen

 • Boerschappen is een uitstekende keuze voor liefhebbers van verse, lokale producten en die graag tijd besteden aan koken.

 • 8. Familiebox

 • Geniet nu van 40% korting op de Familiebox, premium gerechten en zelfs babyhapjes waar het hele gezin blij van wordt. Ontdek jouw gezinsgeluk vandaag nog!

 • 9. Veganbox

 • Simpel plantaardig koken, nu met 40% korting! Ontdek de levering op zondag t/m donderdag, direct aan jouw deur. Begin vandaag nog met gemakkelijk plantaardig genieten!